Sådan bruger du Mit arkiv.dk

Alle kan bruge arkiv.dk, men hvis du opretter dig som bruger på siden, får du nogle flere muligheder.
Brugerzonen kalder vi Mit arkiv.dk, og her kan du bl.a. købe digitale kopier af billeder til privat brug, få besked, når et arkiv lægger nyt materiale på siden eller når der kommer nyt om et emne, som du interesserer dig for, gemme billeder i dit eget "album" og kommentere og supplere arkivets oplysninger om materialet.

Oprettelse som bruger

Første gang du bruger Mit arkiv.dk skal du oprette en bruger. Du kan logge ind og oprette en ny bruger ved at klikke på log ind i øverste højre hjørne.

I forbindelse med oprettelsen skal du indtaste din e-mail og en adgangskode. Når du har oprettet brugeren, vil du modtage en mail med et link til at bekræfte brugeroprettelsen, så er vi sikre på, at brugeren er et rigtigt menneske og ikke f.eks. en spam-robot.

Adgangskoden skal være på mindst 12 tegn og indeholde store og små bogstaver samt tal. Husk den - men hvis du glemmer den, kan du altid nulstille den og oprette en ny.

Når du er oprettet som bruger, kan du se dine oplysninger i din personlige menu øverst til højre.
Du kan altid selv ændre din adgangskode og din mailadresse under "Profil". Her kan du også slette din bruger, hvis du ikke længere ønsker, at være bruger på Mit arkiv.dk.

Abonnér på søgninger og arkiver

Har du en særlig lokalhistorisk interesse, kan du lave en søgning i arkiv.dk og få besked, når der kommer nyt materiale om emnet.
Er du f.eks. vild med vandmøller, kan du i arkiv.dk lave søgningen "vandmølle*" og trykke på "Abonnér" øverst til højre. Så får du en besked i Mit arkiv.dk, og evt. på mail, hvis du har tilvalgt det, hver gang et arkiv lægger nyt materiale ind om vandmøller.
Du kan definere abonnementet til kun at omfatte bestemte årstal, en bestemt type materiale, eller et bestemt arkiv. Lav søgningen som sædvanligt og tryk "Abonner" til sidst.

I din personlige menu foroven til højre kan du altid se de søgninger, du abonnerer på - og rette i dem eller slette dem igen. Her kan du også vælge at abonnere på nyt materiale fra et eller flere konkrete arkiver.

Gem dine favoritter

Har du fundet et billede eller andet materiale i arkiv.dk, kan du gemme det i dit eget "album". Klik på registreringen og klik på hjertesymbolet - så er det gemt som din favorit.
Du kan f.eks. bruge favoritterne til at danne dit eget fotoalbum med billeder fra et hvilket som helst af de mere end 580 arkiver, der bidrager til arkiv.dk.
I din personlige menu øverst til højre kan du se dine favoritter - og slette dem igen.

Kommentér materialet på arkiv.dk

Finder du et billede eller andet materiale, som du kan tilføje oplysninger om, kan du skrive en kommentar i feltet under registreringen. Kommentaren kan f.eks. være en rettelse eller supplement til arkivets oplysninger.
Arkivet, der ejer materialet, får besked når du kommenterer, og kan også selv kommentere registreringen.

Bemærk, at det ikke er alle arkiver, som har åbnet for, at du kan kommentere deres registreringer. I disse tilfælde skal du skrive direkte til arkivet ved at trykke på Kontakt arkivet.

Du kan redigere og slette dine egne kommentarer. Andre brugere af Mit arkiv.dk kan se din kommentar og evt. reagere på den. De enkelte arkiver er administrator for de kommentarer, som lægges på de registreringer, som de ejer. Arkivet har derfor mulighed for at slette brugernes kommentarer. Kommentarer slettes typisk, hvis arkivet finder dem upassende. Det kan f.eks. være, hvis de indeholder personfølsomme oplysninger eller hvis kommentarskriver ikke holder en ordentlig tone

Hvis du ikke ønsker, at andre brugere ser din kommentar, kan du i stedet sende en mail direkte til arkivet med dine oplysninger. Tryk på Kontakt arkivet, så får arkivet en mail med registreringens nummer i emnefeltet og de oplysninger, som du har skrevet. Angiv gerne dit navn og kontaktoplysninger, så arkivet har mulighed for at kontakte dig med yderligere spørgsmål.

Bestil en digital kopi

En del arkiver giver mulighed for, at du kan bestille billeder direkte på arkiv.dk. Har du fundet et billede, som du ønsker at få en digital kopi af, klikker du på knappen Føj til kurv under billedet. Du kan samle flere billeder og lægge i kurven på én gang. Billederne kan godt tilhøre flere forskellige arkiver.

For at gennemføre bestillingen klikker du på kurven øverst til højre ved din personlige menu.
Arkiv.dk beregner den samlede pris på billederne, og når du har godkendt handelsbetingelserne og klikker på "Gå til betaling", stilles du videre til en betalingsside. Efter gennemført betaling, får du en mail med et link, hvorfra du kan hente billedfilerne. Downloadlinket er gyldige i 24 timer, så du skal huske at downloade dem til din egen computer inden de udløber.
Du kan under "Ordrehistorik" i din personlig menu altid se, hvad du har købt.

Kopier af billeder er kun til privat brug. Skal du bruge dem i andre sammenhænge, skal du altid tage direkte kontakt til det arkiv, der ejer billedet. Læs venligst betingelserne for brug af billederne under rettigheder og brug.

Priserne på billeder fastsættes af det arkiv, der ejer originalbilledet og kan variere fra arkiv til arkiv. Arkiv.dk formidler salget af billederne, men hvis du har spørgsmål vedr. bestillingen skal du altid kontakte det enkelte arkiv.

Vi henviser i øvrigt til handelsbetingelserne.

Det er ikke alle billeder på arkiv.dk, der kan købes. Har du fundet et billede, som ikke er til salg, så skal du kontakte arkivet, der ejer billedet, ved at klikke på Kontakt arkivet, for at købe en digital kopi af det.

Notifikationer

I Mit arkiv.dk kan du finde alle beskeder om nyt materiale på dine søgeabonnementer, og nye svar på dine kommentarer i din personlige menu øverst under notifikationer.

Du kan selv definere, hvordan du vil modtage notifikationer. Du kan vælge mellem kun at få en notifikation inde i Mit arkiv.dk eller en mail. Du kan også vælge begge dele. Du ændre indstillinger for notifikationer i din personlige menu øverst under notifikationer -> indstillinger.

Bliv klogere på arkiv.dk

Læs vores guides
Top