Grønbjergviking 2023 - Ægteparret Grete og Leif Tange

Nummer B1469
Type Billeder
Beskrivelse Malene Bondesgaard (formand i Sogneforeningen) overrækker "den nye træviking" og begrundelsen for fortjenesten til Ægteparret Grete og Leif Tange
Bemærkning Med følgende begrundelse:
”Sølvvikingen 2023 tildeles Grete og Leif Tange for jeres store engagement i Grønbjerg gennem mange år.
Leif - 25 år i vandværket.
Grete - badminton, både som træner for børn og selv spillende. Det er vi mange, der har og sætter rigtig meget pris på. Der er damehold, hvor der har været rigtig mange igennem, og de børn du trænede for mange år siden, spiller helt sikkert i dag.
I er altid dejlig imødekommende, når man kommer til byen. I har været forgangspersoner, der tager kontakt til de nye i sognet – uanset om man kommer fra Bosnien, Ukraine eller Sjælland.
Det er sådan nogen som jer, der bygger et samfund op sten for sten. Man bliver altid glad, når man snakker med jer.
Det ser vi også med byparken, hvor I har lavet et helt fantastisk fællesskab om at holde byens lille oase. Vi tænker altid på jer, når vi kører forbi byparken. Supergodt gået.”
Årstal 2023
Dateringsnote Se Runestenen nr. 183 side 34
Runestenen findes på www.runestenen.dk

Grønbjerg Vikingen
Sogneforeningen uddeler hvert andet år til Sct. Hansaften, Grønbjergvikingen.
Grønbjergvikingen er en hædersbevisning, der uddeles hvert år til Sankt Hans på foranledning af Grønbjerg Sogneforening.
Hædersbevisningen der en tro minikopi i sølv af Grønbjerg Vikingen, er indstiftet i 1994 og skænket og fremstillet af guldsmed Helle Engestoft, Grønbjerg og uddeles til en person, gruppe eller forening i Grønbjerg, der har gjort sig bemærket på en positiv måde enten i det store eller det små.
I 2009 besluttede Sogneforeningen at sølvvikingen skulle uddeles hvert andet år for at få flere emner til posten og for at det stadigvæk skal være en ære at modtage beviset.
Ligeledes har Sogneforeningen i 2009 besluttet at vi vil give en hvis person en Guld viking. Denne pris er og vil blive en sjælden én, da det kun vil blive givet, når der er sket/gjort noget ekstraordinært for sognet.

Hædersbevisningen som Sølv/Guldviking blev uddelt hvert år i årene 1994 - 2009 og efterfølgende hvert andet år til og med 2021 hvor Helle ophørte med guldsmedegerningen. Det har dog ikke medført at hædersbevisningen er ophørt, idet Sogneforeningen har fået udarbejdet en meget fornem ”træ-viking”,
Fotograf Mogens Ballegaard
Materiale digital optagelse
Arkiv Grønbjerg Lokalhistoriske Arkiv
Top
;