Den store kæmpesten i Store Vildmose.

Nummer B296
Type Billeder
Beskrivelse
På billedet ses 3 generationer af familien Kjær Nielsen fra Stationsvej i Biersted. På toppen er det Thorlaif og Jens Kjær Nielsen, og foran stenen skrædder Chr. Nielsen.
Bemærkning Stenens oprindelse er ukendt, men den stammer måske helt tilbage fra istiden.

Kæmpestenen findes umiddelbart inden Pindstrup Mosebrug, hvis man kører/cykler fra Biersted Mosevej ad Ringvejen med retning mod mosebruget. Den ligger et par hundrede meter inde på marken på højre side.

Før i tiden, når der ikke var afgrøder på marken, kunne man lige ane stenen fra Ringvejen. Om sommeren kunne man ikke se den for afgrøder. Det kan man tydeligt i dag, fordi mosen siden er sunket betydeligt på grund af afvandingen.

Ifølge en anekdote om Gjøl-troldens raseri, er det en af de tre Trolde-stene. Gjøl-trolden blev edderspændt rasende, da man begyndte at bygge kirketårnet i Thise. Det spærrede for hans udsigt, og derfor tog han tre store sten og kastede mod kirken. Men han overvurderede sine kræfter, for den første sten landede her. Den næste sten, som bærer troldens fingeraftryk, endte ved Sandelsbjerg og den sidste ved Stenum,
Periode 1966 - 1968
Dateringsnote ca. 1967
Fotograf Ukendt
Størrelse 17,5 x 12,5 cm
Materiale S/H positiv
Arkiv Biersted-Nørhalne Lokalhistoriske Forening
Top
;