Spejderne i Tranbjerg får nye lokaler i stald. 1973.

Nummer U71005
Type Billeder
Beskrivelse Det har stået i avisen.
Fra arkivets avisudklipssamling.

AVISUDKLIP:

Spejderne i Tranbjerg får nye lokaler i stald.
Et stort istandsættelsesarhejde forestår før en tidligere kalvestald kan fungere som mødelokale for „Tranerne".

Tranerne, en nyoprettet spejdertrop i Tranbjerg, har fået nye lokaler. Troppen har fået lov til at leje en tidligere kalvestald på Jegstrup Skovgaard ved Tranbjerg. Spejderne skal betale 175 kroner om måneden i leje for et 100 kvadratmeter stort areal.
Heraf betaler kommunen tre fjerdedele.

Privat bistand - men ikke nok
Fra forskellig side har der været stor interesse for at hjælpe spejderne ind i de nye lokaler. Enkelte firmaer og private har lovet at give et nap med. Men det er en kalvestald, troppen har overtaget. Meget skal laves, og håndværkerudgifterne løber op på ca. 15.000 kr.
En forældrerepræsentant oplyser, at man håber kommunen vil være i stand til at hjælpe. Tranbjerg mangler i alle måder faciliteter til ungdommen. Anlægs- og byggestoppet, gør det ikke muligt for kommunen, at sætte noget i gang i øjeblikket.
Jegstrup Skovgaard overtages i 1974 af Århus Kommune. Det er mange forældres ønske, at gården til den tid laves om til et ungdomscenter.
Med overtagelse af det nye lokale i kalvestalden får trop-pen bedre arbejdsbetingelser.
Nu kan de råde over deres lokale hver dag i alle døgnets 24 timer. Det var ikke muligt i de tidligere lokaler på Tranbjerg Bibliotek.
Tranerne er iøvrigt en af de første tropper, som har slået pige- og drengeafdelingerne sammen. Ulveunger og mejser .holder møder sammen, og drenge- og pigespejdere holder møder sammen.
Det er tanken at oprette en afdeling for juniorspejdere i alderen 11-12 år. Normalt rykker man op som spejder, når man bliver 12 år. Oprykningen finder sted på en weekendtur 1. - 2. september. Juniorafdelingen holder møder for sig selv, men' vil fortsat tage på ture med ulve og mejser.
-------------------
BILLEDTEKST:
Der er også en del udendørs oprydningsarbejde før Jegstrup Skovgården er i orden. (Foto: Bølcho)
-------------------
Årstal 1973
Dateringsnote 29. august 1973.
Fotograf Ukendt
Materiale Avisudklip
Arkiv Tranbjerg Lokalhistoriske Samling

Søg videre i Tranbjerg Lokalhistoriske Samling

Top
;