Frøken Klokken flytter til Tranbjerg 1992.

Nummer U63976
Type Billeder
Beskrivelse
Det har stået i avisen.
Fra arkivets avisudklipssamling.

Af Carina Mayner Til efteråret er det slut med at blive koblet til en elektromekanisk klokke- meldemaskine i København, når man ringer til Frk. Klokken. Jydsk Telefon har nemlig anskaffet sig sin helt egen digital-styrede dame. Hun skal bo i Tranbjerg og overtager sin forgængers nummer: 155.
Den nye klokkemeldemaskine kommer formentlig til at stå i et nyindrettet lokale tæt ved Jydsk Telefons hovedindgang på Sietvej i. Tranbjerg.
- Vi regner med, at besøgende vil få adgang til Frk. Klokken. Erfaringer med den nuværende maskine viser nemlig, at folk er meget interesserede i at se, hvordan sådan en frøken ser ud, fortæller Ole Søhoel, inspektør for selskabets servicetelefon.
En nedslidt dame
Når Jydsk Telefon, KTAS og FKT nu anskaffer sig hver en klokke- meldesmaskine, er det fordi den gamle elektrome- kaniske dame i København er slidt totalt ned. Maskinen har kørt siden 1970, hvor den afløste den allerførste maskine. Denne står i dag på Teknisk Museum i Helsingør.
- Den nye Frk. Klokken og hendes to søstre bliver langt lettere at betjene end deres forgængere. For eksempel vil den selv kompensere for overgangen til sommer- og vintertid, ligesom den lægger et sekund til, når det ved nogle års-skift er nødvendigt, fortæller Ole Søhoel.
Det er den danske virksomhed, Crimp A/S i Søllerød, der har udviklet de tre frøkener. Den helt præcise tid opnår maskinerne ved hele tiden at være i radiokontakt med videnskabelige atom-ure i Frankfurt am Main. Den kontakt foregår via satellit.
- Det eneste sted, hvor man kan tabe tid, er når tidsangivelsen er på vej i det danske telefonnet, hvor det nogle steder stadig foregår via almindelige telefonledninger. Men også det tager vi højde for, ligesom nu vil vi sende tidsangivelsen ud lidt tidligere end, hvad der er rigtigt. Så får modtageren »duttet« i det helt rette øjeblik, fortæller Ole Søhoel.
Samme stemme
Den nye Frk. Klokken kommer for kunderne til at lyde nøjagtigt som den gamle. Nu vil båndet med hendes stemme blot blive lagret digitalt, så det holder i så at sige al evighed.
Når den gamle Frk. Klokken- fmaskine i København nu er slidt ned, er det ikke uden grund. Alene Jydsk Telefon ekspederer hvert år 15 mio. kunder videre til den præcise dame.
.......................................

Årstal 1992
Dateringsnote 30. juni 1992.
Fotograf Ukendt
Materiale Avisudklip
Arkiv Tranbjerg Lokalhistoriske Samling

Søg videre i Tranbjerg Lokalhistoriske Samling

Top
;