Slet Mølle. 1974.

Nummer U70949
Type Billeder
Beskrivelse Det har stået i avisen.
Fra arkivets avisudklipssamling.

AVISUDKLIP:

BYEN:
ET AF de højeste punkter i terrænet syd for Århus By ligger Slet Mølle. Bilisten, som i 1974 suser af sted ad GI. Horsens Landevej godt og vel 100 meter derfra, kan sagtens overse den, for nyere byggeri er ved at lukke den inde.
Men før stod den i næsten ensom majestæt på sin bakke og var synlig milevidt omkring.
Stedet var velvalgt. Fra alle verdenshjørner kom vinden uhindret strygende og holdt de store møllevinger i gang.
Fra selve møllen var et vidt udsyn. En mil borte kunne hele Århus ses. Folk, som kom sydfra på vej mod byen, kunne puste ud, når de nåede hertil. Fra nu af gik det nedad hele vejen.
Nu er moderne industri-bygninger ved at kapsle den inde. Allerede i den tidligere Holme-Tranbjerg Kommunes tid groede de storårhusianske bysamfund på godt og ondt udefter i landskabet, og udviklingen er fortsat, efter at det tidligere landsbysamfund er blevet en del af den store Århus Kommune.
Møllen står der endnu, men det er mange år siden, at de store vinger har drejjet. Den er ubrugelig, den er fortid.
Og dens fortid vides der ikke meget om. Historikeren August F. Schmidt, som egnsarkiver omkring Århus kan takke for mange værdifulde oplysninger, beskæftigede sig så at sige ikke med den tidligere Holme-Tranbjerg Kommune.
Senest har den gamle mølle været brugt som oplagsplads for materialer fra ophuggede jernbanevogne, men også det er nu hørt op.
Nu står den i stilhed og forfalder. mol
------------------
Årstal 1974
Dateringsnote 6. april 1974
Fotograf Ukendt
Materiale Avisudklip
Arkiv Tranbjerg Lokalhistoriske Samling

Søg videre i Tranbjerg Lokalhistoriske Samling

Top
;