Aalborg Boldspilklub. Eli Frederiksen. Sidst i 1950'erne.

Nummer B15203
Type Billeder
Beskrivelse
Eli Frederiksen til venstre i kamp med modstandernes målmand.

Eli Frederiksen har, bortset fra lidt old boys-fodbold i Løgstør, spillet i AaB altid. Han startede som 8-årig i 1943 og spillede altid på de forskellige førstehold i ungdomsrækkerne. Eksempelvis havde AaB fire juniorhold, da Eli var juniorspiller, så der var godt gang i den på Ny Kærvej med al den fodboldbegejstrede ungdom.
Han kom straks med i et par sommerkampe som nyoprykket seniorspiller, og en af de første blev spillet så langt mod vest, man kan komme i Danmark. Nemlig i Vestervig. Men han konkurrerede med Jørgen Brix Steby om pladsen som venstre wing eller venstre innerwing, og mens Jørgen kom hurtigt på holdet varede det lidt længere med Eli. Han var 21 år, da han for alvor kom med, og han var på holdet, der bragte AaB tilbage i 2. division i 1957. Han nåede at spille et par kampe i den højere række, men blev så nødt til at opgive fodbolden på grund af sit arbejde.
Han var nemlig typograf på Aalborg Amtstidende, og det var en morgenavis. Derfor skulle han møde på arbejde i morgenvagt hver anden week-end, og det gik slet ikke på topplan.
Efter en pause vendte han på opfordring tilbage til AaB's serie 2, hvor han kunne spille, når hans arbejde kunne passes ind, og da AaB's træner Kaarlo Niilonen tilfældigvis så en kamp i Nørresundby, hvor Eli spillede venstre wing, ville han gerne have Eli tilbage i førsteholdstruppen.
Det blev til en enkelt kamp på andetholdet, men det viste sig omgående, at det selvfølgelig stadig ikke kunne forenes med arbejdet, så der sluttede Elis fodboldkarriere.
Da Amtstidende gik ned i 1971 flyttede Eli Frederiksen og familien til Løgstør, og her blev han træner for sin søn, der lige akkurat nåede at træne på det nye anlæg på Hornevej, og blev kørt i bus fra midtbyen til anlægget, der på det tidspunkt lå langt ude på landet.
Han var træner for sønnen gennem hele dennes fodboldungdom, efter nogle år vendte familien Frederiksen tilbage til Aalborg, hvor Aalborg Stiftstidende kaldte med et nyt job. Her blev Eli Frederiksen til efterlønnen kaldte.
Han var til sin død fast gæst på Aalborg Stadion, hvor han selvfølgelig fulgte AaB tæt. Han havde altid ståplads, men skulle ikke nyde noget af at placere sig blandt supporterne i vestenden. Han opholdt sig på østsiden blandt børnefamilier og pensionister, men han var der.
Periode 1955 - 1960
Fotograf Ukendt
Størrelse 18x13 cm
Materiale s/h positiv
Arkiv SIFA Idrætshistorisk Samling

Søg videre i SIFA Idrætshistorisk Samling

Top
;