Vi mangler vores eget stykke jord. 1977

Nummer U63565
Type Billeder
Beskrivelse Det har stået i avisen.
Fra arkivets avisudklipssamling.

Vi mangler vores eget stykke jord
Mon nogen kan hjælpe os med at løse dette problem i 1978, spørger formanden
Danmarks civile Hundeførerforening er en landsforening stiftet i 1937 bestående af 66 lokalforeninger spredt over hel landet, med i alt 4.000 medlemmer.
Holme-Tranbjerg afdelingen genopstod den 18. maj 1976 efter 5 års pause, og har siden været i god fremgang.
I det forløbne år har der været mange aktiviteter, i januar og august startede vi lydighedskursus, med stor deltagelse, som hver varede 3 mdr. og som afsluttedes med en testning. Mange hundeejere får ved deltagele i kursus lyst til at fortsætte. Det er fornøjeligt at være med i et sådant hundeliv, det giver ikke blot de firbenede men også de tobenede nyttig lærdom og praktisk erfaring. Det er også god motion. Og så er DcH atter parat med en håndsrækning - gennem : sportslige arbejde. Der kan være grund til at dvæle lidt ved et par af de sportslige discipliner. Sporarbejdet lægger DcH vægt på. Der lærer hunden at bruge sin særlige sporsans, og det hænder ofte i det daglige liv, at der sendes bud efter DcH førere og hunde, når tabte tegnebøger, ure eller andre kostbarheder skal findes, ligesom DcH deltager i rondering efter forsvundne mennesker. I modsætning til politihunde lærer de civile hunde ikke angreb, men alene at forsvare sin fører.
Holme Tranbjerg har holdt venskabskonkurrencer, både forår og efterår, sammen med Risskov og Hundslund. Meningen med disse konkurrencer er at få hele familien med ud at se på og hygge sig med andre hundefolk. Hver konkurrence afsluttes med overrækkelse af præmier, og den sidste blev holdt som "fiduskonkurrence" med afsluttende fest og kåring af en klubmester.
Vi har mange dygtige instruktører, som netop er vendt hjem efter supplerende kursus, og vores formand er kredsinstruktør, så vi står godt rustet til at modtage nye hunde på vores kurser. 1977 betød udgivelse af et nyt blad, 'BJÆFFET", som skulle bedre kommunikationen i foreningen. Vi har i det forløbne år også holdt dyrlægeaften og filmaften for vore hundefolk.
1978 håber vi på stor aktivitet på træningspladsen, så vi kan komme ud og vise ansigt ved de store konkurrencer. Vi håber på at kunne holde en konkurrence på kredsplan, hvis vi kan skaffe jord til det. Jord er vores store problem. Nu benytter vi Hans Skovgaards marker, og det er vi meget taknemmelige for, men det ideelle ville være at få vores eget,
I vi kunne få et klubhus. Vi håber meget på en løsning af dette problem i 1978, så hvis nogen kan hjælpe os, kan de intakte formanden Tom Kronbo, Viby.
....................
Årstal 1977
Dateringsnote 28. december 1977.
Fotograf Ukendt
Materiale Avisudklip
Arkiv Tranbjerg Lokalhistoriske Samling

Søg videre i Tranbjerg Lokalhistoriske Samling

Top
;