Aalborg Boldspilklub (AaB). Old Boys hold. Først i 1980'erne

Nummer B14457
Type Billeder
Beskrivelse AaB. Fodbold.
Bagest fra venstre: Ejvind Poulsen, John Qvist, Kjeld Thorst, Ole Larsen, Hans Erik Frost, Ove Rønn, Kjeld Guldager, Kaj Hansen, Ernst Schön og Jørn Toft.
Forrest fra venstre: Kalmar Christensen, Jørgen "Basse" Jensen, "Tango-Erik" Petersen, Per Hansen og ubekendt.


John Qvist. Født 11. december 1929.

Dansk juniormester i kricket 1946-1947.

Klubber som træner: Vejgaard Boldspilklub. Vodskov IF. Skalborg Sportsklub.

Forsvarsspiller, der debuterede for AaB i 1949 som afløser for ungdomskammeraten Poul Emil Christiansen i en kamp mod Boldklubben Fremad Amager. Han var ikke hurtig, men læste spillet godt, og han havde en fin teknik. Til gengæld var han ikke så hovedstødsstærk. Han var bedst til det fine spil, og det nærmeste AaB kom en dødboldsspecialist i 1950'erne.
Han blev headhuntet af Jens Professor Jensen, der huserede på den gamle eksercerplads, hvor AaB havde anlæg, indtil 1939. Drengene spillede stadig fodbold på banerne, som AaB fraflyttede i 1935 til fordel for Ny Kærvej. Som 10-årig blev han antastet af AaB-lederen, der spurgte om de kunne følges af hjem til John Qvists forældre. Hans far, der var sportsinteresseret og som arbejdede som slagter var i gang i pølsemageriet. Der blev indgået en deal, der gik ud på, at da Ny Kærvej lå langt fra bycentrum,måtte den 10-årige John følges med kammeraten Poul Emil Christiansen, der var blevet AaB'er et år før.
Som junior spillede John Qvist finale i junior-rækken under JBU. Semifinalen havde AaB vundet med 2-1 over Skive Idræts Klub på to mål af John Qvist, men det var noget mere besværligt i finalen. Den blev spillet i Esbjerg, hvor deres normale baner ikke var disponible. Så derfor blev kampen afviklet på byens dyrskueplads. Det var et handicap for de teknisk meget stærke AaB-juniorer, der måtte tåle et nederlag på 1-0.
John Qvist blev senere træner, hvor han havde sit højst rangerede hold i Vejgaard Boldspilklub. Her var han spillende træner og vandt det Nordjyske Mesterskab i indefodbold sammen med holdet, da nordjyderne strømmede til det lynhurtige spil i tusindvis. Mesterskabet gav ret til at deltage i de uofficielle danske mesterskaber, en turnering som Vejgaard Boldspilklub også vandt. Han var spillende træner, og her havde han æren af at træne en helt ung Kurt Berthelsen, inden han skiftede til Hvidovre IF.
John Qvist købte først i 1960'erne et fritidslandbrug på 28 tønder land ved Dronninglund. Her kunne han få afløb fra sin lyst til at lave noget med sine hænder, men han måtte indgå endnu en barsk deal. Denne gang dog ikke med faderen, men med sin kone, der ikke ville bo på landet året rundt. Derfor bor Qvist og frue stadig i Aalborg om vinteren, oven i købet i Schleppegrellsgade, men om sommeren er der gang i land- og skovbrug. Bortset fra landmand har John Qvist ernæret sig som butiksansat, hvor han i en årrække var førstemand i Boston Herremagasin, der var placeret i de lokaler på Nytorv, der nu huser Burger King. De sidste erhvervsår solgte John Qvist tøj hos Vagn Larsen.
Periode 1980 - 1985
Fotograf Kaj Holm Jensen
Størrelse 12x18 cm
Materiale s/h positiv
Arkiv SIFA Idrætshistorisk Samling

Søg videre i SIFA Idrætshistorisk Samling

Top
;