C. H. P. Gøttsche

Nummer B30216
Type Billeder
Beskrivelse Billede fra butikken
Bemærkning C.H.P. Gøttsche ankommer med masser af gåpåmod til Herning fra Fredericia, for at prøve lykken, som faglært slagtersvend. Firmaet C.H.P. GØTTSCHE starter i små beskedne lokaler i året 1906. Charles Hans Peter Gøttsche bliver hurtigt kendt med sin slagterforretning, som har adresse i Vestergade, Herning.
I året 1912 bygger C.H.P. GØTTSCHE så på adressen Bredgade 25, og køber senere samme år nabobygningen, nr. 23. Firmaet får nu for alvor vind i sejlene, og bliver kendt i hele landet, for de gode hjemmelavede produkter, der nu fremstilles og præmieres i mange nationale fagkonkurrencer.
1955 er året, hvor sønnen, Børge Gøttsche, overtager firmaet. Der er stadig stigende fremgang i firmaet op gennem 60'erne, og først i 70'erne indtages byen af de første supermarkeder, Føtex og S&E. Det bliver svære og turbulente år for firmaet, og Børge Gøttsche må erkende at behovet for de eksisterende slagterfilialer er aftagende, så disse afhændes, bl.a. til en af firmaets dygtige slagtersvende, Holger Lodahl.
Børge Gøttsches søn, også døbt C.H.P. Gøttsche, kaldet Peter, er i mellemtiden blevet udlært hos sin far, og indgår i den daglige drift af firmaet.
1976 bliver året, hvor Peter Gøttsche bliver kompagnon med sin far og medejer af firmaet. Og efter 8 års samarbejde med faderen, overtager Peter så hele firmaet i 1984, og bliver dermed 3. generation.
​1986 renoveres forretningen og nyt inventar tages i brug. Firmaet er i en positiv udvikling med stigende omsætning.
Peter Gøttsche vælger i 1992 at lave firmaet om til et aktieselskab, C.H.P. Gøttsche a/s, med sig selv som eneaktionær og en bestyrelse på 5 medlemmer.
Firmaet har nu fundet sig et stabilt leje med en arbejdsstab på ca. 35-37 ansatte, fordelt i fire afdelinger: Kødafdelingen, delikatesseafdelingen, køkkenet og pølsemageriet.
I året 1997 bliver svigersønnen, Steen Gøttsche, optaget som medejer af firmaet. I tæt samarbejde påbegynder Peter og Steen renoveringen. De vælter det gamle køkken og bygger nyt i 1998. Generationsskiftet på pølsemageriet begynder i 1999, hvor pølsemester Carlo Petersen, med 40 års kompetence, deler ud af sin store erfaring til firmaets nye pølsemester.
Periode 1960 - 1980
Dateringsnote Årstal ukendt
Fotograf Ukendt
Materiale digital optagelse
Se på kort
Type Kommune (1970-2050)
Enhed Herning Kommune (2007-2050)
Arkiv Lokalhistorisk Arkiv i Herning

Søg videre i Lokalhistorisk Arkiv i Herning

Top
;