Dåse fra Glud & Marstrand.

Nummer D5546
Type Øvrige samlinger
Beskrivelse Dansk dåse.
Dåsen er gul med rød og sort skrift.
Dåsen er velholdt.
Bemærkning Glud og Marstrand A/S:
”Glud og Marstrand” blev grundlagt som en metalvarefabrik i 1879 i København af blikkenslager Poul Glud og isenkræmmer Troels Marstrand, oprindeligt under navnet ”Glud & Marstrand Fabriker”. Poul Glud havde allerede startet metalvarefabrikken op i 1877, men indgik partnerskab med Troels Marstrand i 1879. Produktionen bestod af alle former for blikvarer til husholdning og mejeridrift, desuden producerede de også fra 1880´erne legetøj til børn.
Fabrikken blev allerede i 1895 omdannet til et aktieselskab, hvorefter navnet skiftede til ”Glud & Marstrand A/S”. På samme tidspunkt begyndte man også at producere emaljeret køkkentøj, herunder den populære kaffekande ”Madam Blå”. Med produktionen af ”Madam blå”, var Glud og Marstrand med til at skrive et stykke dansk kulturhistorie
I 1932 overtog Glud og Marstrand konkurrenten Carl Lunds Fabriker, hvorefter man også begyndte at producere emaljeskilte (emaljeplakater, påbuds/henvisningsskilte såsom ”luk døren”, alle Danmarks vejskilte og næsten alle skilte til jernbanestationerne).
I krigstiden gik produktionen sløjt pga. mangel på råvarer. Efter krigen svandt efterspørgslen på emaljeplakater, men salget af køkkentøj gik igen godt. I 1966 lukkede man helt for produktionen af emaljevarer.
Frem til 2005 oplevede Glud og Marstrand både succes og konkurs. I dag er Glud og Marstrand en del af den mexicanske koncern Envases Universales de México. Glud og Marstrand producerer i dag emballage til kød, mejeriprodukter, grønt, småkager, tobak mm. Det danske hovedkontor er i dag placeret i Løsning.
Periode 1930 - 1940
Størrelse 14*13*8 cm
Materiale Metal
Arkiv Ehlers Samlingen
Top
;