Om Anne O. Duin

Nummer U3
Type Aviser og artikler
Illustrationer Nej
Forfatter(e) Poul Skov
Indholdsnote

Anne O. Duin født 1923, død juli 2012 89 år.
Boede Sønder Allé 31.
Far 61 år, Mor 49 år da Anne blev født 1923. De var oppe i årene, da de blev gift, så de ville ikke have børn; men så kom Anne. Faderen var irer. Underviste i engelsk-fransk handel. født 1862. Moderen født 1874, født i Bred på en gård. Uddannet syerskeske i Odense, hvor hun arbejdede. Var til sidst leder af systuen.
Faderen var en slags ambasadør i 14 år for Holland, da Anne blev født.
De købte huset i Strib for 9.000 kr., som moderen betalte fra en arv.
Anne kom i skole i Fredericia og sejlede med færgen lige nedenfor huset. Da hun blev lidt større, var hun mange gange i styrhuset hos skipperen. Engang stod skipperen og snakkede med én. Skibet var tæt på havnen, og Annne greb roret og fik drejet skibet fri.
Senere lærte skipper Anne hvordan hun rigtig skulle styre skibet.
Anne blev student og kom ind til postvæsenet bl. a. i Kolding og Sønderborg. Til sidst som leder.
Anne gik på pension i 1985 som 62 årig. Anne fortalte, at i Irland var mænd og kvinder lige. Englænderne sendte folk fra Wales og andre områder, de ikke kunne lide til Irland. Så mente de, at Irerne ikke kunne få ro nok til at løsrive sig fra England. Det gjorde de alligevel i 1919.
Faderen var først i Tyskland, Frankrig, Aarhus og Odense. Han arbejdede for Berdies School i Irland, Tyskland og Danmark. Faderens søster var nonne i Aarhus.
Først lå huset Sdr. Allé 9 - nu Sdr. Allé 31.
Anne blev fundet død 18. juli 2012 i haven. Nok død et par dage før. Hun havne testamenteret huset til Middelfart Sparekasse.
Skrevet af Poul Skov, som passede Annes have nogle år.
Årstal 2018
Trykt i medie Lokalhistorisk Arkiv
Arkiv Lokalarkivet for Strib-Røjleskov Sogn
Top
;