Tranbjerg-guldbrudepar der altid har travlt.

Nummer U70243
Type Billeder
Beskrivelse Det har stået i avisen.
Fra arkivets avisudklipssamling

Tranbjerg-guldbrude^ par der altid har travlt
Ingeborg og Niels Østergaard følges ad paa hobby-kursus i Åarhus.

Hvis ikke vielsesattesten kunne vise sort paa hvidt, at malermester Niels Østergaard og fru Ingeborg, Tranbjerg, i dag kan fejre guldbryllup, skulle man forsværge det, saa livlige og fulde af aktivitet er den 74-aarige guldbrud og den 79-aarige guldbrudgom.
Hjemmet 1 Tranbjerg, som i 37 aar har dannet rammen om et harmonisk ægteskab, bærer præg af denne aktivitet og mod paa tilværelsen.
Mange broderede puder, duge og løbere maa tilskrives husets frue, medens de mange malerier er blevet til ved husherrens haand. Østergaard er måler af profession og i sin fritid.
- Jeg har altid ha^bet paa, at naar jeg-4;lev gammel, saa ville jeg kun male malerier, men det har der ikke været tid til endnu, siger malermesteren der indtil for ca. tre maaneder siden drev sin virksomhed .Trods forretningen er det dog blevet til adskillige malerier, især med ffuglemotiver.

Skriver sin livshistorie
Malermesteren i Tranbjerg har en kunstnerisk aare, det fremgaar bl. a. ogsaa af den tykke røde bog, som indeholder blade af Niels Østergaards levnedsløb, skrevet med den mest sirlige haandskrift og illustreret med tegninger .
Noget af det, der for tiden optager guldbrudgommens dag, er porcelænsmaling. Han begyndte for 3 aar siden at gaa til kursus i porcelænsmaling i Aarhus, mens fru Ingeborg følger haandgerningskursus.
Niels Østergaard er født i Pilgaard ved Rom paa Lemvigegnen og blev udlært som maiersvend i Ikast i 1907.
I 1912 fik han eget værksted i Ask og sidst i Tranbjerg. Ægteparret traf hinanden i 1910, da Niels Østergaard
arbejdede paa Ravniholt-egnen, hvor fru Ingeborg er født og opvokset.
— Men malerfaget er ikke det, det har været, siger den gamle mester. Da jeg var ung, blev der virkelig gjort noget ud. af maling og tapetsering, det var jo hele kunstværker, som blev udført. I dag gaar det noget nemmere, og man har ikke den samme kærlighed til arbejdet.
Lene.
------------------
BILLEDTEKST:
Guldbrudeparret blader i mindernes bog, som Niels Østergaard selv har nedskrevet.
-----------------------

Bemærkning Ingeborg Svendlund
Årstal 1962
Dateringsnote 1962
Fotograf Ukendt
Materiale Avisudklip
Arkiv Tranbjerg Lokalhistoriske Samling

Søg videre i Tranbjerg Lokalhistoriske Samling

Top
;