Tranbjerg butikscenter; Åbningsdagen bliver ikke nogen festdag. November 1973.

Nummer U70056
Type Billeder
Beskrivelse
Det har stået i avisen.
Fra arkivets avisudklipssamling.

AVISUDKLIP:
Tranbjerg butikscenter; Åbningsdagen bliver ikke nogen festdag

Kun tre forretninger kan åbne samlet i Tranbjergs butikscenter - årsagen er en lang række forsinkelser i byggeriet.

Strejken var en kæp i hjulet for centerbyggeriet i Tranbjerg. Derfor bliver det så som så med festlighederne, når centret — egentlig kun en lille del af det — åbner torsdag 22. november.
— Det er utilfredsstillende, at det center skal åbne etapevis. Tre forretninger er for lidt at starte et center på. Men strejken, deraf følgende leveringsvanskeligheder og sidste-øjebliks forandringer har forhindret os i at gøre det bedre, siger centerforeningens formand, kioskejer Aage Nielsen.
22. november åbner bagermester J. Damsgaard Jensen, Brugsen, og kioskejer Aage Nielsen deres forretninger Resten følger i perioden 1. december til 1. januar. Resten er en slagter, en grill og bodega, en farvehandel, et bibliotek og eventuelt en manufakturhandel.
Bodegaen skulle have været med fra åbningen, men nødvendige ændringer af butiksarealet umuliggjorde det.
- Vi har banket i bordet ' ved alle byggemøderne, det har ikke hjulpet
For størstepartens vedkommende er årsagerne til forsinkelserne, ting vi Ikke er herrer over, siger centerformanden.
* Det er Højbjerg Andelsboligforening, dér står bag centerbyggeriet i Tranbjerg. Centerforeningens opgave er varetage forretningslejernes interesser over for boligforening og myndigheder, at drive salgsfremmende aktiviteter m.m.
Centerforeningen skulle ligeledes have varetaget de åbningsfestiigheder, der nu stort set er bortfaldet. — Det virker tåbeligt at lave flagallé, sende musik gennem gaderne, dele gaver ud til børn og arrangere andre løjer blot i anledning af tre forretningsåbninger. Festlighederne må vi gemme til senere — til alle er med i cen¬tret. Det bliver måske i december , måske i forbindelse med julen, slutter Aage Niel sen.
Byggeriet af Tianbjerg Butikscenter startede i marts. Centret er godt 3000 kvm. stort og er bygget for ca. seks miil. kr. Forretningsindehaverne må betale 335 kr. pr. kvm. i årlig butiksleje.
-------------------
BILLEDTEKST:
Der er stadig rodet på pladsen foran Tranbjerg Butikscenter. Men 22. november åbner de første tre forretninger, og det bliver uden større festivitas. .
------------ .

Årstal 1973
Dateringsnote 14. november 1973.
Fotograf Ukendt
Materiale Avisudklip
Arkiv Tranbjerg Lokalhistoriske Samling

Søg videre i Tranbjerg Lokalhistoriske Samling

Top
;