Grønbjergviking 2017 Jørgen Bank

Nummer B1265
Type Billeder
Beskrivelse Sølvviking 2017
Kasserer i Sogneforeningen, Joan Nielsen ønsker Jørgen Bank tillykke med Grønbjergvikingen 2017
Bemærkning Sølvvikingen 2017 tildeles Jørgen Bank, som altid er villig til at give en hjælpende hånd. Det gælder både når der skal laves noget igennem byens foreninger og privat går man heller aldrig forgæves til Jørgen.

Har man i de andre foreninger manglet en hjælpende hånd, har Jørgen altid været der, f.eks. da sogneforeningen en søndag manglede en lang stige og en mand, der turde kravle op og ordne sagen. Jørgen var fodboldtræner for børn i GIF og holdleder for oldboysholdet gennem flere år.

Jørgen har lagt et utal af timer i det praktiske omkring friskolen og har en kæmpe andel i skolens fysiske rammer.

Jørgen nyder, at tage elever fra Grønbjerg Friskole ud i naturen og fortælle om både jagt, dyr og naturen, hvilket han har været med til et par år.

Jørgen påtog sig også hvervet at indgå i Brugsens Bestyrelse i en periode og har valgt, at indgå som medejer af den lokale tømmervirksomhed med Hakon Pøhl, så vi fortsat har gode og dygtige lokale håndværkere i Grønbjerg.

Jørgen har gennem mange år været bestyrelsesmedlem i Grønbjerg Jagtforening og i flere år som formand. Her har Jørgen altid været forgangsperson for det praktiske, både i forhold til Kiddal men især for de forskellige arrangementer i Jagtforeningen.
Især den årlige jagtfeltskydning i Ulfborg har han været primus motor for. Et arrangement, som er guld værd for foreningen, fordi den giver en indtægt til, at man kan lave gratis arrangementer for medlemmerne.

Jørgen har betydet og betyder meget mere for vores lokalsamfund end de fleste er klar over.
Årstal 2017
Dateringsnote Se Runestenen nr. 147 side 27
Runestenen findes på www.runestenen.dk

Grønbjerg Vikingen
Grønbjerg Sogneforening uddeler hvert andet år til Sct. Hansaften Grønbjergvikingen
Grønbjergvikingen er en hædersbevisning der uddeles hvert år til Sankt Hans på foranledning af Grønbjerg Sogneforening.
Hædersbevisningen, der en tro minikopi i sølv af Grønbjerg Vikingen, er indstiftet i 1994 og skænket og fremstillet af guldsmed Helle Engestoft, Grønbjerg og uddeles til en person, gruppe eller forening i Grønbjerg, der har gjort sig bemærket på en positiv måde enten i det store eller det små.

Ligeledes har sogneforeningen i 2009 besluttet at vi vil give en vis person en Guld viking. Denne pris er og vil blive en sjælden én, da det kun vil blive givet, når der er sket/gjort noget ekstraordinært for sognet.
Fotograf Mogens Ballegaard
Materiale digital optagelse
Arkiv Grønbjerg Lokalhistoriske Arkiv
Top
;