Grønbjergviking 1994 Niels Peder Svendsen

Nummer B664
Type Billeder
Beskrivelse Sølvviking 1994
Hanne Meiner overrækker beviset til Niels Peder Svendsen
Bemærkning 1994 Niels Peder Svendsen
Niels Peder Svendsen har gjort et kæmpe stykke arbejde for Grønbjergs lokalhistoriske arkiv, til glæde og gavn for os alle. Desuden har han igennem årene gjort et stort stykke arbejde for Grønbjerg Skole.
Han har også siddet mange år som byrådsmedlem for vort sogn, og der er i dag mange som nyder godt af hans store viden om pensions- og skatteforhold.
For tiden er han kasser i bestyrelsen for Kiddal/Klink og Nørhede Plantage.
Da vi hentede bænkene i foråret, sagde han: "Hvis jeg var 10 år yngre, ville jeg gerne have malet dem for jer", så tanken om at gøre noget for sognet er der stadig...
Årstal 1994
Dateringsnote Se Runestenen nr. 9 side 8
Runestenen findes på www.runestenen.dk

Grønbjerg Vikingen
Grønbjerg Sogneforening uddeler hvert andet år til Sct. Hansaften Grønbjergvikingen
Grønbjergvikingen er en hædersbevisning der uddeles hvert år til Sankt Hans på foranledning af Grønbjerg Sogneforening.
Hædersbevisningen, der en tro minikopi i sølv af Grønbjerg Vikingen, er indstiftet i 1994 og skænket og fremstillet af guldsmed Helle Engestoft, Grønbjerg og uddeles til en person, gruppe eller forening i Grønbjerg, der har gjort sig bemærket på en positiv måde enten i det store eller det små.

Ligeledes har sogneforeningen i 2009 besluttet at vi vil give en vis person en Guld viking. Denne pris er og vil blive en sjælden én, da det kun vil blive givet, når der er sket/gjort noget ekstraordinært for sognet.
Fotograf Mogens Ballegaard
Materiale farve positiv
Arkiv Grønbjerg Lokalhistoriske Arkiv
Top
;