Grønbjergviking 1996 Marie Pedersen

Nummer B597
Type Billeder
Beskrivelse Sølvviking 1996
Marie Pedersen står her med beviset - til venstre står Grethe Pøhl Nielsen
Bemærkning 1996 Marie Pedersen
Marie Pedersen blev af borgerne i Grønbjerg indstillet til og fik Grønbjergvikingen 1996, fordi hun på en pligtopfyldende og altid positiv måde har stillet sin arbejdskraft til rådighed, når der skulle brygges kaffe og laves mad i forsamlingshuset.
Marie Pedersen har altid været den altopofrende beskedne slider, der har ydet sin hjælp i køkkenet til enhver lejlighed. Selv den mest umulige opvask har vi set hende ordne med et smil, når vi andre har nyt dansen og selskabeligheden i den tilstødende sal.
Årstal 1996
Dateringsnote Se Runestenen nr. 21 side 41
Runestenen findes på www.runestenen.dk

Grønbjerg Vikingen
Grønbjerg Sogneforening uddeler hvert andet år til Sct. Hansaften Grønbjergvikingen
Grønbjergvikingen er en hædersbevisning der uddeles hvert år til Sankt Hans på foranledning af Grønbjerg Sogneforening.
Hædersbevisningen, der en tro minikopi i sølv af Grønbjerg Vikingen, er indstiftet i 1994 og skænket og fremstillet af guldsmed Helle Engestoft, Grønbjerg og uddeles til en person, gruppe eller forening i Grønbjerg, der har gjort sig bemærket på en positiv måde enten i det store eller det små.

Ligeledes har sogneforeningen i 2009 besluttet at vi vil give en vis person en Guld viking. Denne pris er og vil blive en sjælden én, da det kun vil blive givet, når der er sket/gjort noget ekstraordinært for sognet.
Fotograf Mogens Ballegaard
Materiale s/h positiv
Arkiv Grønbjerg Lokalhistoriske Arkiv
Top
;