Grønbjergviking 1999 Annette og Hans Jørgen Pedersen

Nummer B594
Type Billeder
Beskrivelse
Sølvviking 1999
Annette og Hans Jørgen Pedersen med viking og beviset
Bemærkning 1999 Hans Jørgen og Annette Pedersen
Brugsuddelerparret Anette og Hans Jørgen flyttede til Grønbjerg i 1974.
Anette startede som medhjælp hos Paula og overtog siden hen købmandsforretningen efter Paula. Hun har desuden arbejdet hos From Brød og været ansat i Grønbjerg Brugs efter ophør med købmandsforretningen. Derefter tog hun uddannelsesorlov, hvor hun var ansat i Super Brugsen i Videbæk for så at vende tilbage til Lokal Brugsen i Grønbjerg.
Hans Jørgen arbejdede først ved Grønbjerg Maskinforretning, hvorefter han blev chauffør hos Anneberg. Han passede købmandsforretningen og blev derefter brugsuddeler i Grønbjerg Brugs. Efter en pause på 2 år vendte Hans Jørgen tilbage til brugsuddelerjobbet.
Anette og Hans Jørgen har været og er fortsat aktive i diverse foreninger i Grønbjerg – det kan bl.a. nævnes, at Anette er formand for Familie og Samfund.
Sølvviking 1999 tildeles Anette og Hans Jørgen med flg. begrundelse:
I var klar til at hjælpe sognet, da det virkeligt brændte på, således at vi stadigvæk har en dagligvarebutik i Grønbjerg.
I yder en arbejdsindsats ud over det sædvanlige for lokalbrugsen.
I yder en særdeles god service over for både unge og ældre.
Årstal 1999
Dateringsnote Se Runestenen nr. 39 side 15
Runestenen findes på www.runestenen.dk

Grønbjerg Vikingen
Grønbjerg Sogneforening uddeler hvert andet år til Sct. Hansaften Grønbjergvikingen
Grønbjergvikingen er en hædersbevisning der uddeles hvert år til Sankt Hans på foranledning af Grønbjerg Sogneforening.
Hædersbevisningen, der en tro minikopi i sølv af Grønbjerg Vikingen, er indstiftet i 1994 og skænket og fremstillet af guldsmed Helle Engestoft, Grønbjerg og uddeles til en person, gruppe eller forening i Grønbjerg, der har gjort sig bemærket på en positiv måde enten i det store eller det små.

Ligeledes har sogneforeningen i 2009 besluttet at vi vil give en vis person en Guld viking. Denne pris er og vil blive en sjælden én, da det kun vil blive givet, når der er sket/gjort noget ekstraordinært for sognet.
Fotograf Mogens Ballegaard
Materiale digital optagelse
Arkiv Grønbjerg Lokalhistoriske Arkiv
Top
;