Grønbjergviking 2002 Hans (brugs) Kristensen

Nummer B591
Type Billeder
Beskrivelse Sølvviking 2002
Lone Otte Dalgaard overrækker sølvvikingen til Hans Frederik Kristensen
Bemærkning 2002 Hans Frederik Kristensen
Hans Frederik Kristensen, eller hvis jeg nu siger Hans å æ Brugs, så er der ingen som er i tvivl om hvem det er.

Hans er født i Hover.
Som ung kommis kom han her til Grønbjerg, hvor han blev bestyrer i Brugsen. Der har han stået for den daglige drift, lige indtil han skulle pensioneres.
Ved overdragelse af Brugsen til den nye bestyrer, var det en selvfølge for Hans, at sætte den nye bestyrer ind i alle opgaver, og hjælpe til så alt kom til at køre på skinner.

Når der skal skrives telegrammer til en begivenhed der er blevet samlet ind til i Brugsen, er det stadig Hans der klarer det, eller skal der skrives skilte til æresporte eller særlige lejligheder, ja så klarer han også det. Og som altid når Hans hjælper til er det med bemærkningen: ”Det kan á sajt gør, det betyer ingenting.”
Hans har altid været aktiv i byen, han har spillet badminton indtil han blev 83, han hører til i bybilledet. Uanset hvornår man møder Hans, på cykel, eller på gåben, så får man et glad smil, og en hilsen, for sådan er Hans.
Årstal 2002
Dateringsnote Se Runestenen nr. 58 side 12
Runestenen findes på www.runestenen.dk

Grønbjerg Vikingen
Grønbjerg Sogneforening uddeler hvert andet år til Sct. Hansaften Grønbjergvikingen
Grønbjergvikingen er en hædersbevisning der uddeles hvert år til Sankt Hans på foranledning af Grønbjerg Sogneforening.
Hædersbevisningen, der en tro minikopi i sølv af Grønbjerg Vikingen, er indstiftet i 1994 og skænket og fremstillet af guldsmed Helle Engestoft, Grønbjerg og uddeles til en person, gruppe eller forening i Grønbjerg, der har gjort sig bemærket på en positiv måde enten i det store eller det små.

Ligeledes har sogneforeningen i 2009 besluttet at vi vil give en vis person en Guld viking. Denne pris er og vil blive en sjælden én, da det kun vil blive givet, når der er sket/gjort noget ekstraordinært for sognet.
Fotograf Mogens Ballegaard
Materiale digital optagelse
Arkiv Grønbjerg Lokalhistoriske Arkiv
Top
;