Grønbjergviking 2004 Erna og Jens Peder Mikkelsen

Nummer B589
Type Billeder
Beskrivelse Sølvviking 2004
Erna og Jens Peter Mikkelsen med viking og bevis
Bemærkning 2004 Erna og Jens Peder Mikkelsen.
Årets Grønbjergviking blev Sct. Hans aften tildelt Erna og Jens Peder Mikkelsen.
Erna og Jens Peder har gennem deres år i Grønbjerg deltaget aktivt i såvel foreningslivet, Erna i Familie og Samfund og Jens Peder i bl.a. Gymnastikforeningen, som i skabelsen af sammenhold og bevarelsen af lokalsamfundet, hvor alle hjælper, kender og tager vare om hinanden. Erna, der ud over at være en eftertragtet dagplejemor, der husker alle børn, hun har passet og stadig finder tiden til at hygge om dem, har hjulpet Jens Peder meget i arbejdet med at bevare den utrolige vigtige del af Grønbjerg og lokalsamfundet, som er Brugsen. Ikke sjældent ses hun i færd med at gøre rent og hjælpe til i Brugsen, selvom hun som aktiv foreningsmenneske har mange andre jern i ilden.
Jens Peder har, på trods af svære odds, påtaget sig den meget store og meget krævende opgave, det er at få Brugsen på ret køl. Denne opgave klarer han med glans. Samme øjeblik som Jens Peder vendte tilbage til Brugsen, kom også den gode indkøbsstemning tilbage. Lige meget hvad man mangler, så skaffes det i løbet af kort tid. Dette skyldes ikke mindst Jens Peders gode sans for service såvel som for fornyelse.
Årstal 2004
Dateringsnote Se Runestenen nr. 70 side 32
Runestenen findes på www.runestenen.dk

Grønbjerg Vikingen
Grønbjerg Sogneforening uddeler hvert andet år til Sct. Hansaften Grønbjergvikingen
Grønbjergvikingen er en hædersbevisning der uddeles hvert år til Sankt Hans på foranledning af Grønbjerg Sogneforening.
Hædersbevisningen, der en tro minikopi i sølv af Grønbjerg Vikingen, er indstiftet i 1994 og skænket og fremstillet af guldsmed Helle Engestoft, Grønbjerg og uddeles til en person, gruppe eller forening i Grønbjerg, der har gjort sig bemærket på en positiv måde enten i det store eller det små.

Ligeledes har sogneforeningen i 2009 besluttet at vi vil give en vis person en Guld viking. Denne pris er og vil blive en sjælden én, da det kun vil blive givet, når der er sket/gjort noget ekstraordinært for sognet.
Fotograf Mogens Ballegaard
Materiale digital optagelse
Arkiv Grønbjerg Lokalhistoriske Arkiv
Top
;