Grønbjergviking 2006 Rigmor og Peder August "Gutte" Anneberg

Nummer B587
Type Billeder
Beskrivelse Sølvviking 2006
Peder August "Gutte" og Rigmor Anneberg med viking og Diplom. Rigmor Anneberg (1927-2013)
Bemærkning 2006 Rigmor og Gutte Anneberg
Rigmor og Gutte har igennem årene gjort sig positivt bemærket i det store og små. De har i mange år drevet en god virksomhed, som har skabt mange gode arbejdspladser i sognet.
Rigmor og Gutte har støttet mange forskellige tiltag i Grønbjerg. De har ofte været sponsor og vist deres gæstfrihed og hjælpsomhed. De lagde parkeringsplads til sommerfestens go-cart løb. De åbnede deres døre for ungdomsskolens vaskedag med vand og parkeringsplads. De har et godt sind og forståelse for nye tiltag.
Udover at drive en god virksomhed og være gæstfrie er de aktive i Grønbjergs byliv. Rigmor og Gutte er aktive med deres næsten daglige cykle- eller gåture i sognet og så har de en skøn og livsbekræftende udstråling. Ligeledes er de gode eksempler på, hvordan man passer på sig selv livet igennem, samt hvordan man støtter hinanden i med- og modgang.
Årstal 2006
Dateringsnote Se Runestenen nr. 81 side 9
Runestenen findes på www.runestenen.dk

Grønbjerg Vikingen
Grønbjerg Sogneforening uddeler hvert andet år til Sct. Hansaften Grønbjergvikingen
Grønbjergvikingen er en hædersbevisning der uddeles hvert år til Sankt Hans på foranledning af Grønbjerg Sogneforening.
Hædersbevisningen, der en tro minikopi i sølv af Grønbjerg Vikingen, er indstiftet i 1994 og skænket og fremstillet af guldsmed Helle Engestoft, Grønbjerg og uddeles til en person, gruppe eller forening i Grønbjerg, der har gjort sig bemærket på en positiv måde enten i det store eller det små.

Ligeledes har sogneforeningen i 2009 besluttet at vi vil give en vis person en Guld viking. Denne pris er og vil blive en sjælden én, da det kun vil blive givet, når der er sket/gjort noget ekstraordinært for sognet.

I 1925 etablerede Georg Anneberg vognmands-virksomhed i Grønbjerg.
Det første køretøj var med udskiftelig lad således at der kunne transporteres både mennesker og grise.
I 60-erne opstod ideen med at lægge en tank ovenpå den lastbil der kørte sand og grus om sommeren så vinterperioden kunne udnyttes til transport af fyringsolie.
I dag transporteres tankvognsmedier af mere eller mindre farligt karakter over det meste af Europa. Hovedkontoret ligger stadig i Grønbjerg. (Kilde: Vejen Frem, Anneberg Transport 1925-2015)
Fotograf Mogens Ballegaard
Materiale digital optagelse
Arkiv Grønbjerg Lokalhistoriske Arkiv
Top
;