Grønbjergviking 2013 Ingrid og Johannes Kirk

Nummer B582
Type Billeder
Beskrivelse Sølvviking 2013
Formand for Sogneforeningen Inger Kjeldgaard tv. har overrakt sølvvikingen og bevis til Ingrid og Johannes Kirk
Bemærkning 2013 Ingrid og Johannes Kirk

Igen skal vi have uddelt årets viking, den går til en person eller personer som har gjort noget særlig. I år har vi fundet et par, som virkelig har gjort et stort stykke arbejde for Grønbjerg, og de gør det stadig.
De har ledet gymnastik, ledet folkedans de har spillet dilettant er aktive i sangkoret, de er i Kultur og Samvær, Lokalhistorisk arkiv og i Nr. Omme Kimelaug. Og for at det ikke skal være løgn, underviser de også ældre i edb.
En gang i ugen sætter de varer på plads i brugsen, de er med i Green-team ved skolen, de skriver festsange hvor indtægten går til Grønbjerg Friskole, de er besøgsvenner, skriver gerne et stykke til Runestenen og skriver mindeord om en afdød Grønbjerg borger. De cykler rundt med Runestenen i byen og det er med rugbrødsmotor, så rundt kommer den.
Og derfor synes vi at Ingrid og Johannes Kirk skal komme herop og få overrakt årets viking 2013.

Følgende beskrivelse kunne man læse på diplomet der sammen med den lille sølvviking blev overrakt Sct. Hansaften:

Sølvvikingen anno 2013 tildeles Ingrid og Johannes Kirk.
Med den begrundelse:
Jeres aktive deltagelse i foreningslivet indenfor bl.a. gymnastik, folkedans, dilettant, sangkor, familie og samfund og lokalhistorisk arkiv.
Derudover deltager I som frivillig hjælper i Grønbjerg Brugs, Green-Team og skriver lejlighedssange, hvor indtægten går til Friskolen. I deltager begge i Nr. Omme Kimelaug og har desuden undervist den lidt ældre generation i IT.
Yderligere besøges borgere i Grønbjerg, så der kan komme en ”besøgshistorie” i Runestenen samt der skrives mindeord i Runestenen om bortgangne borgere i Grønbjerg.
Ofte tages også en cykeltur rundt for at dele Runestenen rundt til alle husstandene i byen.
I er altid hjælpsomme og aktive i Grønbjerg og omegn. Det er med glæde at kunne overrække sølvvikingen 2013 til jer.
Årstal 2013
Dateringsnote Se Runestenen nr. 123 side 27 og 38
Runestenen findes på www.runestenen.dk

Grønbjerg Vikingen
Grønbjerg Sogneforening uddeler hvert andet år til Sct. Hansaften Grønbjergvikingen
Grønbjergvikingen er en hædersbevisning der uddeles hvert år til Sankt Hans på foranledning af Grønbjerg Sogneforening.
Hædersbevisningen, der en tro minikopi i sølv af Grønbjerg Vikingen, er indstiftet i 1994 og skænket og fremstillet af guldsmed Helle Engestoft, Grønbjerg og uddeles til en person, gruppe eller forening i Grønbjerg, der har gjort sig bemærket på en positiv måde enten i det store eller det små.

Ligeledes har sogneforeningen i 2009 besluttet at vi vil give en vis person en Guld viking. Denne pris er og vil blive en sjælden én, da det kun vil blive givet, når der er sket/gjort noget ekstraordinært for sognet.
Fotograf Mogens Ballegaard
Materiale digital optagelse
Arkiv Grønbjerg Lokalhistoriske Arkiv
Top
;