Grønbjergviking 2009 Mogens Ballegaard

Nummer B580
Type Billeder
Beskrivelse
Guldviking 2009
Tine Lund-Nilsen fra Sogneforeningen får et klem af Mogens Ballegaard efter overrækkelsen af hædersbevisningen
Bemærkning Guldviking 2009 Mogens Ballegaard
Den person, som vil blive tildelt den første, men forhåbentlig ikke den sidste Guldviking, er en sjælden én af slagsen. Han er en fantastisk person ud over alle grænser – han kender ikke ordet nej og er ikke bange for at ”gå tæt på”. Det kan også nogle gange være nødvendigt af andre årsager – denne person har en jernvilje og er stædig og viljefast. Nogle gange kan man blive i tvivl, om han hører efter, eller det i virkeligheden er, fordi han ikke kan høre – det kan også være det, man kalder selektiv hørelse.
Han er en person, vi er stolte af at have som medborger.
Jeg har været rundt hos 6 forskellige personer, som alle kender personen rigtig godt og ladet dem fortælle i ord, hvad han står for – lyt bare her…
Man skal stå tidligt op for at følge med, og ”stå tidligt op” det gør Mogens, for ellers kan han simpelthen ikke nå alt det, han har gang i.
Sjældent har jeg oplevet et menneske, der brænder så meget for en sag, som tilfældet er ved Mogens. Ingen børn på skolen, og alligevel besidder han en indædt vilje for, at projektet lykkes, og børnene får de bedst mulige vilkår i Grønbjerg. Friskolen har haft stor glæde af Mogens, både som aktør på sidelinjen, men så sandelig også som ”ansat buschauffør”. Det første halve år kørte Mogens bussen til stor glæde for vores elever, og alle os andre der hørte om de ”spændende” ture, eleverne havde sammen med Mogens. Nu står han klar, hver eneste gang vi spørger, om han lige kan nappe en tur, faktisk har vi endnu ikke fået nej – fantastisk.
I kulisserne tager Mogens rigtige mange arbejdsopgaver. Jeg har endnu ikke set Mogens takke nej til en opgave, eller sukke fordi det alt sammen bliver lidt for meget.
Det er fedt at møde et menneske, der er så engageret, aktiv og arbejdsom. At Mogens forstår, hvor vigtigt det er, at vi her i livet står sammen og dyrker fællesskaberne, er der overhovedet ingen tvivl om, det er for Mogens en selvfølge, at vi alle hjælper hinanden, og at vi er afhængige af hinanden. Godt, at vi unge har et så lysende eksempel så tæt på.
Tit har man lyst til at takke Mogens lidt ekstra, men det er svært, for Mogens er beskeden – meget beskeden.
Men alligevel – tak Mogens –tusind tak.
Mogens er en ildsjæl og idé-skaber af højeste karat. Fra han får en idé til den føres ud i livet går der ofte kun få timer ….. undertiden få minutter.
En af hans svagheder er nok, at han ikke altid kan forstå, at andre ikke er lige så hurtige til at komme ud af starthullerne. På nogle kan han derfor komme til at virke lidt frembusende.
Mogens er også perfektionist og detaljernes mand. Han vil ofte gå langt for at bevise, at han har ret.
Selv om Mogens er den typiske igangsætter, er han også vedholdende med de projekter, han sætter i gang - se blot på Runestenen, som han i over 15 år har været drivkraften for.
På det personlige plan er Mogens målrettet, men på mange måder også en ubekymret optimist. Livet er for kort til at bære nag.
Han er desuden udstyret med stor portion humor. Nogle gange også så avanceret, at den går over hovedet på enkelte.
I det seneste år er der kommet en ny side frem af Mogens. Som chauffør på Friskolens bus, er han næsten blevet hele Friskolens reserve-bedstefar.
Gennem sit arbejde i Grønbjerg 2000, Friskolen, Runestenen og som hele Grønbjergs serviceorgan, har Mogens haft fingrene i meget af den udvikling der er sket i sognet.
Og det er nok ikke mange der rent faktisk har nogen idé om, hvor gigantisk en arbejdsindsats han har ydet.
Spørger man de lokale politikere, på kommunens administration, medierne og andre med kendskab til Grønbjerg, så ved de fleste godt hvad Grønbjerg står for:
I Grønbjerg vil vi, kan vi og gør vi.
Mogens har en stor andel i, at det er sådan, og ikke mindst i, at omverdenen er klar over det.
Mogens er kendt som en energisk og vedholdende forkæmper for landbysamfundene generelt og for Grønbjerg i særdeleshed. Mogens deltager gerne vedholdende og insisterende i drøftelser, om hvad der kan gavne Grønbjerg. Han opleves som en ildsjæl, der kæmper for nærhed og fællesskab i vores lokalsamfund. Når Mogens fortæller om Grønbjerg vil man kunne høre, at han med stolthed fortæller: ”I Grønbjerg kan vi selv”.
Når Mogens kaster sit store engagement og forkærlighed på et af sine projekter for Grønbjergs bedste, er der aldrig langt fra ord til handling. Da Mogens fik ideen til at lave et lokalblad en tidlig søndag morgen, havde han inden kl.10 samme dag samlet en initiativgruppe til en fælles brainstorm på det, der senere blev til Runestenen.
Et af Mogens’ valgsprog er: ”Ska´ vi se, at få det a´ æ´ halm”. Hvilket gør, at Mogens altid er i gang med nye projekter, som hellere skal være i dag end i morgen.
Mogens er meget iderig og aldrig bange for at sætte handling bag ordene. Mogens fremstår derfor som en meget helstøbt person, der med et engelsk udtryk kaldes: ” He walks the talk” eller på dansk ”han gør det, han siger, og han siger, det han gør”.
Mogens Ballegaard er en meget energisk ildsjæl, som gør et stort stykke arbejde for hele Grønbjerg sogn. Han er desuden meget vellidt som friskolens buschauffør.
Han var med til at bygge Multisalen, som mange gymnaster og badmintonspillere stadig nyder godt af året rundt. Han er redaktør på vores uundværlige sogneblad, hvor mange arrangementer annonceres.
Mogens er helt igennem en inspirator for mange mennesker.
Han har evnet at sætte Grønbjerg på landkortet i det vestjyske via sine fotografiske evner. Når der skal tages billeder til Runestenen, er Mogens altid på pletten til alle sognets arrangementer. Billederne kommer også af og til I de lokale medier, hvor ordsproget: ”Et billede siger tit mere end 1000 ord”, hvilket mange af hans billeder gør.
Man bruger nogle gange udtrykket ”Tordenskjold´s soldater” - Du må være ”Tordenskjold ham sj´æl”
Mogens Ballegaard fik en Sølvviking i 2001
Årstal 2009
Dateringsnote Se Runestenen nr. 100 side 18 og side 7.
Runestenen findes på www.runestenen.dk

Grønbjerg Vikingen
Sogneforeningen uddeler hvert andet år til Sct. Hansaften Grønbjergvikingen
Grønbjergvikingen er en hædersbevisning der uddeles hvert år til Sankt Hans på foranledning af Grønbjerg Sogneforening.
Hædersbevisningen, der en tro minikopi i sølv af Grønbjerg Vikingen, er indstiftet i 1994 og skænket og fremstillet af guldsmed Helle Engestoft, Grønbjerg og uddeles til en person, gruppe eller forening i Grønbjerg, der har gjort sig bemærket på en positiv måde enten i det store eller det små.

Ligeledes har sogneforeningen i 2009 besluttet at vi vil give en vis person en Guld viking. Denne pris er og vil blive en sjælden én, da det kun vil blive givet, når der er sket/gjort noget ekstraordinært for sognet.
Fotograf Finn Krogh Jørgensen
Materiale digital optagelse
Arkiv Grønbjerg Lokalhistoriske Arkiv
Top
;