Atletklubben "Thor", Vejgaard. Robert Nielsen. År 1932

Nummer T11
Type Kort og tegninger
Beskrivelse Karikaturtegning. Tegnet af William Larsen.
Robert Nielsen, Atletklubben "Thor", Vejgaard.

Bryderen Robert Nielsen fra Thor Vejgaard deltog i NAZI-legene i Berlin i 1936. Han fik ikke nogen lang optræden, idet han blev skadet i sin første kamp mod den senere olympiske mester, tyrken Erkan, der senere blev olympisk mester.
Han besvimede under kampen, men det viste heldigvis at være så banalt som et trykket ribben, men turneringsledelsen i Berlin tog ingen chancer. Robert Nielsen blev indlagt på Charlottenburg Krankenhaus, og der fik han besøg af Erkan, der kom sammen med sin træner med favnen fuld af blomster og en stor frugtkurv. Erkan var meget, meget ked af det skete, og Robert Nielsen berettede, at kan også kneb en tåre i lettelse over, at det heldigvis ikke var så slemt som frygtet. Erkan besøgte dagligt Robert Nielsen, der delte stue på Charlottenburg Krankenhaus med en hollandsk atletikudøver, der var blevet slemt skadet under konkurrencerne.
Robert Nielsen var snedker og startede omkring 1941 sit eget lille ydmyge snedkeri. Han havde succes, så han måtte udvide snedkeriet tre gange. Han havde til huse på hjørnet af Kjeldgaardsgade og Enghavevej. Senere flyttede han virksomheden til Søvangen 18.

Robert Nielsen er født den 21. marts 1911. Død den 27. december 2001.
Bemærkning Tuschtegning monteret på masonit.

Også indrammet.
Årstal 1932
Størrelse 33 x 25 cm
Materiale 1 cm kort
Arkiv SIFA Idrætshistorisk Samling

Søg videre i SIFA Idrætshistorisk Samling

Top
;