Tranbjergs ældste slægtsgård udstykkes. Jegstrup Vestergård. 1991.

Nummer U5015
Type Billeder
Beskrivelse Avisartikel af Harald Kvist:
Tranbjergs ældste slægtsgård udstykkes
Gården deles i to og der skal fortsat være landbrug.

TRANBJERG - Den ældste landbrugsejendom i Tranbjerg, Jegstrup Vestergaard, Jegstrupvej 120, er på vej til at blive udstykket. Gårdejer Søren Knudsen har fået tilladelse i amtet til at udstykke en ti hektar stor parcel, som ønskes solgt som selvstændigt landbrug. Resten af gårdens jord ønsker ejeren selv at beholde for at opføre nye beboelses- og driftsbygninger. Jegstrup Vestergaard er oprindelig en fæstegård under Moesgaard. Den omtales første gang i jordbøgerne omkring år 1200. Den har været i den nuværende ejers slægts eje siden 1738, og ægteparret Mie og Søren Knudsen overtog gården i 1934 efter Søren Knudsens far.
Ifølge kommuneplanen er det hensigten, at der senere skal kunne bygges parcel- og rækkehuse i området. Jord-brugskommissionen har derfor skullet vurdere planerne om udstykningen til fortsat landbrugsformål. Det samme har kommunens tekniske forvaltning. Men ingen har haft noget imod delingen, da udstykningen til boligbyggeri ligger langt ude i fremtiden.
Amtets zonetilladelse kan ses på landskabskontoret. Lyseng Alle. Eventuelle klager til Miljøankenævnet, skal være fremme inden 19. juni. -kvist.Årstal 1991
Dateringsnote 30. maj 1991.
Fotograf Dan Jakobsen
Arkiv Tranbjerg Lokalhistoriske Samling

Søg videre i Tranbjerg Lokalhistoriske Samling

Top
;