Atletklubben "Thor", Vejgaard. Hans Ottosen. År 1998

Nummer B688
Type Billeder
Beskrivelse
Henrik startede med brydning i 1989.

Dansk drengemester i 1995.
Jysk juniormester i 1996.
Dansk juniormester i 1996.
Vinder Europæisk/Nordisk Brydetræf i 1995.
Vinder Ljungby Träffen i 1996.
Vinder ”Thrott”s Internationale Seniorstævne i 1996.

Fra sejr til fald til genoprejsning…
Det var i slutningen af 1989 eller i starten af 1990, jeg startede med at bryde. Min storebror Peter havde på det tidspunkt gået til brydning i tre år. Han syntes, det var spændende at være alle mulige steder henne og konkurrere mod andre. Da jeg først satte mine ben i ”Thor”s træningslokaler, oplevede jeg sporten som meget hård, og der gik da også omkring et halvt år fra mit første stævne til deltagelsen ved min andet stævne. Jeg blev nummer to ved mit andet stævne og var lige ved at vinde over nummer et. Jeg fik da ”blod på tanden”.
Der skulle dog komme til at gå fem år, inden jeg for alvor slog igennem. Jeg fik i denne periode rigtigt mange andenpladser, og det var som om, at jeg kun lige manglede den sidste meter for at slå til. Min bedste placering dengang var en femteplads ved DM. Hele min lynkarriere startede pludseligt med en for mange overraskende DM-sejr. Jeg var på det tidspunkt sidste-års drengebryder og mange af min tidligere rivaler var rykket op i en højere aldersgruppe. Jeg havde dog fejlet ved kun at blive nummer to ved JM. Men det var som om, at den dag i Nykøbing Falster, var den helt rigtige. Det var dagen, hvor jeg tog springet fra intet til alt. I løbet af de næste to år vandt jeg mange af Danmarks største stævner, og jeg blev optaget i en talentudviklingstrup til landsholdet. I udlandet havde jeg også succes. Jeg deltog for landsholdet ved ”Julestævnet” i Hamburg og blev nummer to, og jeg vandt det store svenske stævne Ljungby Träffen, hvor der blev uddelt pengepræmier.
I efteråret 1996, hvor jeg netop for alvor var kommet i gang med noget, der så ud til at blive min bedste sæson nogensinde, skete der det ulyksagelige, at jeg begyndte at døje med store rygsmerter, hver eneste gang jeg brydede. Jeg gik til min læge, men fik at vide, at jeg bare skulle holde en kort pause. Efter pausen nåede jeg dårligt nok at komme i gang, før jeg døjede igen. Så blev jeg henvist til fysioterapeut og ”udskrevet” en måned senere. Sådan cyklede jeg rundt i systemet i næsten et år, før jeg fik den hjælp, jeg havde brug for. Mit råd til andre er, at de hellere skal overdrive deres problemer end underdrive dem, hvis de taler med fagfolk. Mange ville nok have opgivet at dyrke brydning allerede på det tidspunkt, men min brydning betyder for meget for mig, til at jeg kan opgive den. Det blev langsomt lysere for enden af tunnelen. Efter et halvt år med systematisk genoptræning, er min skade nu blevet begrænset til et minimum.
En ny sæson står nu for døren, og med mine sytten år er jeg klar til at sætte mit præg på denne.

Årstal 1998
Fotograf Ukendt
Størrelse 12x9 cm
Materiale Farve positiv:
Arkiv SIFA Idrætshistorisk Samling

Søg videre i SIFA Idrætshistorisk Samling

Top
;