Aalborg Fodsports Forening (AFF). Carlo Møller. År 1938.

Nummer B916
Type Billeder
Beskrivelse
Atletik. Indrammet billede.
Carlo Møller, Aalborg Fodsports Forening (AFF).
Medlem i AFF siden 1925. Carlo var efter datidens forhold en glimrende mellemdistance- og terrænløber – det sidste kalder man i dag ”cross”. Mange gange var han jysk mester, individuelt eller på hold.
Det lokale Kildeløbet, som var en publikumsmagnet af de helt store, vandt han næstflest gange – nemlig fem gange.
Der foruden var Carlo en eminent idrætsleder, der altid var parat til at give en hånd med, når det var tiltrængt.
Han var i AFF’s ledelse i en del år, bl.a. var han formand i seks år.
Carlo var medlem af JAF’s bestyrelse og i mange år i ledelsen for DIF’s nordjyske kredsudvalg, hvoraf de sidste tolv år, indtil 1981, som formand.
I hans formandstid trak han det store læs for at få idrætslæge-funktionen udbygget, og ikke mindst synliggjort.
Carlo var igangsætteren m.h.t. DIF’s kursusvirksomhed – ligesom han i samarbejde med Bent Thomsen, Sparekassen Nordjylland fik lavet et brugbart regnskabssystem, som klubberne i høj grad satte pris på.
Fra sin tidligere tid, som idrætslærer på en ungdomsskole, havde han fået stor interesse og indsigt i højskole-tankerne, hvilket bevirkede, at han tog flere initiativer for at få oprettet idrætshøjskoler i det nordjyske. En af hans ihærdige bestræbelser gav Nordjyllands Idrætshøjskole som resultat.
Som frugthandler og formand for den lokale brancheforening tog han initiativ til, sammen med daværende formand for Aalborg Husmoderforening og slagtermestrene Max og Kaj Hansen, som de første i Danmark, at etablere forbruger-udsendelse via det lokale radionet.
Carlo Møller var i næsten en ”menneskealder” medlem i DIF’s bestyrelse. For sin indsats blev han i 1973 beæret med DIF’s højeste udmærkelse – Æresnålen.
Carlo var klubentusiast til fingerspidser, og hans motto var: ”Klubben før egoet”.

Årstal 1938
Fotograf Ukendt
Størrelse 16x11 cm
Materiale S/h positiv:
Arkiv SIFA Idrætshistorisk Samling

Søg videre i SIFA Idrætshistorisk Samling

Top
;