Aalborg Boldspilklub (AaB). Oprykning. Hvidovre Stadion. År 1964.

Nummer B1521
Type Billeder
Beskrivelse Aalborg Boldspilklub.
Billede fra oprykningskampen til 1. division på Hvidovre Stadion.
Fra venstre Preben Larsen, Finn Andersen, Keld Gregersen, Jørgen Christensen, Poul Erik Nielsen og Bjarne Lildballe.
AaB vandt kampen med 1-0 på et mål i 1. halvleg scoret af Kjeld Thorst. Hvidovre rykkede op sammen med AaB.


Finn Andersen. Født 26. april 1942.

33 kampe for AaB. 7 mål. 10 assist.

Andre klubber: Thisted FC.

Andre klubber som træner: B52/AFC og Vodskov IF.

Finn Andersen var med i en spændende periode for AaB midt i 1960'erne. Han var all-round-spiller, der havde sin favoritplads som innerwing. Men han spillede både back og halfback også.
Han var fra Thisted, hvor han allerede som 16-årig juniorspiller kom på førsteholdet efter en nødvendig dispensation i 1958. I 1963 flyttede han til Aalborg for at studere på det nye Aalborg Seminarium, og han startede træningen hos de rødhvide på Ny Kærvej. Han spillede dog sæsonen færdig for Thisted FC, men fra foråret 1964 var han AaB'er.
Det var en sjov sæson og Finn Andersen fik mange spændende oplevelser sammen med AaB de følgende par sæsoner, selv om han blev kastet noget rundt på holdet. Han var med i oprykningskampen i 1964, hvor AaB vandt 1-0 på Hvidovre Stadion, hvor han assisterede Kjeld Thorst til sejrsmålet, . Han var også med i begge Europa-Cup-kampene mod Everton FC i 1965,
Herefter måtte han i Kongens Klæ'r og da det foregik i Haderslev i 1966, blev der ikke spillet meget fodbold på topplan.
Faktisk blev sæsonen 1965 hans sidste i AaB, da han efter endt rekruttjeneste som nyuddannet lærer blev ansat på Vodskov Skole. Derfor og af personlige årsager blev det ikke til mere AaB-spil for teknikeren fra Thisted. Han tog dog et par sæsoner i sin barndomsklub og sidst i 1960'erne blev han opfordret af sin tidligere holdkammerat i AaB Poul Erik Thomsen til at lade sig hyre som træner for B52/AFC's andethold, og samtidig spille sammen med Poul Erik Thomsen på klubbens førstehold. Senere blev det også til et job som spillende træner i Vodskov, hvor han senere også blev træner på ungdomsplan.
Bemærkning Billedet findes i ramme på reol.
Årstal 1964
Dateringsnote 15. november 1964.
Fotograf Zenith Pressefoto
Størrelse 18x24 cm
Materiale S/h positiv:
Arkiv SIFA Idrætshistorisk Samling

Søg videre i SIFA Idrætshistorisk Samling

Top
;