Andersen, Jørn. "Saimon"

Nummer A250
Type Arkivalier
Arkivskaber Idrætshistorisk Samling
Beskrivelse Jørn Andersen. "Saimon".

Hvis man siger Jørn Andersen fra Vejgaard Boldspilklub (VB), så er der ikke mange læsere, for hvem navnet siger noget. Men siger man "Saimon", mon så ikke langt hovedparten af jer bag skærmen ved, hvem der er tale om. Hvor kommer så "Saimon" fra? Jo, såre enkelt. "Saimon" var i sine unge dage en flot fyr. "Saimon" fortæller selv om navnet: “Der var en operette-forestilling, hvor førsteelskeren hed Sigismund. Det var et navn, folk begyndte at kalde mig. På et tidspunkt så har Eivind Samuelsen (Sam) fra Aalborg Stiftstidende nok syntes, at det var for svært at skrive, så han skrev i stedet "Saimon". Navnet må have været nemmere for folk at huske og sige, for jeg har heddet det lige siden.”
Jørn og hans tvillingesøster Karen blev født den 22. februar 1934. Han blev i 1945 indmeldt i VB. Fodbold, det skulle der spilles. Jørn viste hurtigt, at han havde talent for spillet. Han spillede også håndbold i Håndboldklubben "Star".
Talentet var nok mest til fodbold, og Jørn fik en lang karriere på VB's førstehold. Han var blandt meget andet med til at spille VB op i Jyllandsserien i 1956.
I 1959 havde han 100 kamps jubilæum. Det var i en kamp mod Brande.
Ikke kun på græs var Jørn populær. I slutningen af 1950'erne og begyndelsen af 1960'erne var indefodbold i Aalborghallen meget populært. VB bidrog til populariteten ved at spille et underholdende spil, som blev belønnet med, at VB i 1959 vandt det Nordjyske Mesterskab i indefodbold med Jørn på holdet. Frederikshavn var også med, og en ung Harald Nielsen scorede 28 af Frederikshavns 40 mål. VB scorede 48 mål. En fantastisk stemning var der i hallen, når publikum taktfast råbte "Saimon", "Saimon", "Saimon".
I 1962 vandt VB først det Nordjyske Mesterskab og derefter også det uofficielle DM i indendørs fodbold. Men da var Jørn ikke mere på holdet.
Efter at have spillet omkring 150 kampe på førsteholdet valgte Jørn at stoppe som aktiv. Altså kun som aktiv spiller, for i 1963 blev han indvalgt i bestyrelsen som menigt bestyrelsesmedlem, hvorefter hans meget lange karriere som leder m.v. startede. I 1963 blev han kasserer i bladudvalget. I 1966 skiftede han kassererposten i bladudvalget ud med kassererjobbet i klubben. Jørn blev en populær kasserer. I et referat fra en generalforsamling står skrevet: “Det reviderede regnskab blev oplæst af vor populære kasserer, Jørn Andersen.” På generalforsamlingen i januar 1973 måtte han opgive kassererposten, da han skulle på et længerevarende kursus for sit arbejde. Han fortsatte dog som menigt bestyrelsesmedlem. I 1976 blev han ikke genvalgt til bestyrelsen, men han blev valgt ind i junior- og ynglingeudvalget. Det skyldtes sikkert, at hans søn Steen, som spiller i VB, nu var 16 år og et stort fodboldtalent.
Helt uden kontakt med penge var han ikke. Han var med i VB's Spareforening. En forening der igennem årene har bidraget med meget store beløb til klubben. Derudover var han også annoncesælger for klubbladet.
Sammen med Jørgen Brix var Jørn rejseleder for VB's ynglinge, der var "regerende danske mestre", på en tur til Holland. Det var en stor turnering med ca. 140 hold. Førstepræmien var en rejse til USA for 15 deltagere. Efter en spændende turnering vandt VB's ynglinge turneringen. Herefter var det rejsen til Amerika. Også på den tur var Jørn med som rejseleder, og Steen som spiller. Det blev også en stor succes i USA. VB tabte kun en kamp, og det var til et professionelt hold.
Efter hjemkomsten fra USA forlod Steen VB og meldte sig ind i AaB, hvor han fik en lang karriere på divisionsholdet. Det var imidlertid også ensbetydende med, at Jørn forlod junior- ynglingeudvalget. Men han var stadig medlem af indefodboldudvalget. Og sekretær i Spareforeningen. Og annoncesælger for bladet. Og Vejgaard Byfest. Og SIFA Idrætshistorisk Samling. Og ...
I 1984 var Jørn med til at starte VB's Initiativforening. Det er en forening, der gennem forskellige initiativer skal skaffe penge til klubben. Foreningen har gennem mange år afholdt et ugentligt bingospil. Også her kom han i bestyrelsen som kasserer.
For sin indsats for VB er Jørn "Saimon" Andersen igennem årene blevet hædret med mange udmærkelser. I 1993 blev han æresmedlem af VB. Derudover er han blevet tildelt JBU's sølvnål i 1975. DBU's sølvnål i 1985. Otto Barsteds Mindepokal i 1980. Svend Aaens Mindepokal i 1990. Dragsbæks Idrætslederpris i 2000.
"Saimon" kendes også for de utallige gange, han har underholdt med sit helt specielle harmonikaspil ved arrangementer afholdt af SIFA.
Født/stiftet 22.02.1934
Død/nedlagt 22.10.2021
Periode 1934 - 2004
Arkiv SIFA Idrætshistorisk Samling

Yderligere indhold

U 1934 - Udklip
A 1934 - Diverse andet

Søg videre i SIFA Idrætshistorisk Samling

Top
;