Aalborg DH

Nummer A218
Type Arkivalier
Arkivskaber
Aalborg Damehåndbold
Beskrivelse Aalborg Damehåndbold. Aalborg DH.
Før 2003: HS Nord, der var et samarbejde mellem Aalborg KFUM og Aabybro HK.

Danmarksturnering.
Sølv i 2005 og 2009.
Bronze i 2006 og 2007.

Internationalt. Champions League.
Semifinale i 2005/2006.
Kvartfinale i 2006/2007.

Aalborg DH blev grundlagt i 2001. Først hed klubben Aalborg KFUM. Så kom den til at hedde Aalborg HS, hvor Aabybro kom med i samarbejdet. Det var lidt kompliceret, fordi der også skulle trænes i Aabybro. Så fandt man ud af, at holdet skulle være hele Nordjyllands håndboldklub og fik navnet HS Nord. Og det er cirka her, at Ole Bach Jensen overtager klubben, og ændrer navnet til Aalborg DH.
Ole Bach Jensen, der var stifter af virksomheden Cubus Computer, der handlede med IBM-udstyr, havde et par år tidligere overtaget 85 % af aktierne i Idrætsklubben "Chang" og ændret den professionelle afdelings navn til FC Nordjylland.
Ambitionerne var – på lige fod med Aalborg DH senere – ret høje, idet klubben i løbet af fem år skulle være med i Superligaen og deltage i europæisk fodbold. Til det formål hentede klubben blandt andet fire nigerianske spillere ind.
Ole Bachs planer inden for sportsverdenen var tydeligvis store, idet han – dog uden succes – også forsøgte at købe Aalborg Ishockey Klub.
Projektet, med at gøre FC Nordjylland til en dansk storklub, viste sig at være sværere at gennemføre, end planlagt. Forventningerne blev derfor hurtig nedjusteret og Ole Bach begynder, at engagere sig i håndboldklubben HS Nord.
I 2003 rykker HS Nord op i landets bedste håndboldliga og ændrer navn til Aalborg DH. Samme år trækker Ole Bach sit stik ud af FC Nordjylland og det kommer de til at mærke i håndboldklubben.
– Da han havde trukket sig ud af FC Nordjylland, fik Aalborg DH alt deres merchandise. Det hele blev bare lavet om til Aalborg DH, drikkedunke, nøgleringe m.m. Ja, logoet var også det samme. Det fik et rødt strejf, men var ellers helt det samme
Nu skulle der flyttes hjemmebane fra KFUM Hallen i Hasseris til Gigantium for at få plads til en masse tilskuere. I gennemsnit var der måske 50-100 tilskuere til Aalborg DH's kampe, men så kom al brandingen, og tilskuertallet steg støt.
Armbevægelserne omkring Aalborg DH var fra starten meget store og inden længe blev den ene verdensstjerne efter den anden hentet til klubben – Heidi Astrup, Mia Hundvin og Natalia Deriouguina allerede i den første sæson.
Desværre passede visionerne og økonomien ikke sammen i længden og klubben ophørte den 3. september 2013.
Født/stiftet 2003
Død/nedlagt 03.09.2013
Periode 2003 - 2013
Arkiv SIFA Idrætshistorisk Samling

Yderligere indhold

S 2004 - Sager
U 2003 - Udklip
A 2003 - Diverse andet

Søg videre i SIFA Idrætshistorisk Samling

Top
;