Nørresundby Skytteforening

Nummer A203
Type Arkivalier
Arkivskaber Idrætshistorisk Samling
Beskrivelse Nørresundby Skytteforening.
Før 1964: Skytteforeningen DAC (Dansk Andels Cementfabrik)

De første tanker om tilblivelsen af Skytteforeningen DAC blev bragt på bane af afdøde direktør Paul Rygaard.
Et våbenarsenal var på et tidspunkt i slutningen af 1944 uden tyskernes viden blevet deponeret hos en gårdejer Frandsen i Nørhalne, og Paul Rygaard mente, det ville være en dårlig idé, hvis arsenalet gled alle de interesserede, der gerne ville starte en skytteforening, af hænde.
En kreds af fabrikkens medarbejdere samledes derfor til møde den 19. september 1945. En midlertidig bestyrelse fik til opgave at foretage det videre fornødne.
Skydninger fandt herefter blandt andet sted på den stedlige Lindholm Kro. Udendørs skydning fandt sted i kridtgraven.
Da storkommunen Aalborg i 1964 blev en realitet ændredes navnet til Nørresundby Skytteforening.

Foreningen skød i den gamle cykelkælder på Gammel Lindholm Skole i en del år på 15 meters afstand. Alt skulle stilles op om aftenen, inden der skulle skydes og alt skulle nedtages igen samme dag, da kælderen skulle bruges om dagen til cykler. Foreningen ansøgte derfor Sundby-Hvorup kommune om andre lokaler og de blev bevilget, hvis skolen kunne gå med til det. Der blev bygget en ny svømmehal og der kom foreningen ind i kælderen. Banerne blev indviet den 16. januar 1964.
Her var foreningen i en del år, men pladsen blev for trang.
Foreningen ansøgte nu Aalborg kommune om andre lokaler. Ansøgningen fik afslag. Formanden Villy Andersen fik derfor aftalt et møde med rådmand Henning Larsen. Foreningens folk fik efter en lang samtale anvist lokaler i kælderen på Løvvangskolen, som de sagde ja til, men senere tilbød rådmanden foreningen nogle andre lokaler på Godthåbsgade Skole og dem var de mere tilfredse med. Banerne blev her taget i brug i efteråret 1975.
I flere år havde foreningen ingen baner til udendørsskydninger, efter den var blevet smidt ud fra skytteplantagen i Vodskov. Efter et møde med kommunale folk blev foreningen anvist området omkring den gamle motorbane på Voerbjergvej. Første spadestik blev foretaget af rådmand Kjeld Andersen den 1. maj 1985. Rejsegilde blev afholdt den 6. november 1985.
Afleveringsmøde fandt sted den 9. april 1986.
Født/stiftet 19.09.1945
Periode 1984 - 2007
Arkiv SIFA Idrætshistorisk Samling

Yderligere indhold

K 1984 - Korrespondance
D 1984 - Dagbøger, memoirer o.l.
U 1984 - Udklip
A 1984 - Diverse andet

Søg videre i SIFA Idrætshistorisk Samling

Top
;