Haraldslund Svømmehal og Motionscenter / Haraldslund Vand- og Kulturhus

Nummer A194
Type Arkivalier
Arkivskaber
LBS
Beskrivelse Haraldslund Svømmehal og Motionscenter.

Haraldslund Svømmehal og Motionscenter er genåbnet efteråret 2002, efter to års omfattende renovering.
Haraldslund er en kommunal institution, som har fået sit navn efter den legendariske Harald Jensen.
I 1914 efterlod Harald Jensen Aalborg kommune et hus og et grundstykke, med ønsket om, at det ville blive brugt til idrætsudfoldelser i offentligt øjemed. Ejendommen var den statelige bindingsværksvilla, Haraldslund, med tilhørende kostalde og seks tønder land, have og park.
De muligheder, der lå i arven, blev efter et par år udnyttet af topidrætsmanden og olympiadedeltager, Eugen Schmidt, i forbindelse med sin nystartede stiftelse, Samvirkende Idræts-Foreninger Aalborg, SIFA.
I 1920 indviedes Aalborg Stadion, og i de kommende år begyndte byens store politikere at få øjnene op for anlæggets virkelige værdi. Allerede i 1927 forstod man de langsigtede muligheder. En tribune med 300 siddepladser, omklædningsfaciliteter og små mødelokaler blev opført, og en rund cindersbane anlagt. I 1937 kom endnu en tribune med ståpladser. Tribunen brændte i 1959, og branden var anledning til, at byen fik et moderne stadion, bygget i beton og med plads til 20.000 tilskuere.
I 1967 vedtog byrådet at opføre en svømmehal med tilhørende motionscenter på Haraldslund jorder. Svømmehallen stod færdig i 1969 som nabo til stadion – og de to aktivitets- og idrætscentre har lige siden suppleret hinanden som enestående tilbud til Aalborgs borgere.
I 2000-2002 gennemgik både svømmehal og stadion omfattende og kostbare moderniseringer. Som led i renoveringen blev Haraldslund udbygget med bl.a. motionsrum, bibliotek, internetcafé og mødesale, og navnet blev ændret til Haraldslund Vand- og Kulturhus.
Svømmehallen blev så gennemgribende moderniseret, at kun de gamle indermure fra 1969 står tilbage. Blandt andet blev alle de hidtidige gulve brudt op og nye støbt i såvel svømmehal som i omklædnings- og baderum. Selve gulvet i det store 25-meters bassin fornyedes, og der blev desuden anlagt to helt nye bassiner – et børnebassin og et varmtvandsbassin.
Født/stiftet 09.08.1969
Periode 2002 - 2012
Arkiv SIFA Idrætshistorisk Samling

Yderligere indhold

K 2002 - Korrespondance
U 2002 - Udklip
A 2002 - Diverse andet

Søg videre i SIFA Idrætshistorisk Samling

Top
;