Aalborg Svømmeklub (og Gymnastikforening)

Nummer A23
Type Arkivalier
Arkivskaber
LBS
Beskrivelse Aalborg Svømmeklub (og Gymnastikforening).

Gunnar Sørensen og Erik Høfler stopper i AS.
Makkerpar i klubbens ledelse i over 30 år stopper i 2007.
Det er svært at få Gunnar Sørensen til at tale om sig selv. Det er klubben, det drejer sig om. Aalborg Svømmeklub. En klub der i over halvdelen af sin levetid har haft Gunnar Sørensen som medlem, og i over en tredjedel af sin levetid har haft ham som formand. Og vi taler altså ikke om en klub, der kun har 20-30 år på bagen. Det er en klub fra 1913. Men selv om Gunnar Sørensen helst vil tale om Aalborg Svømmeklubs historie, legender og nye tiltag, så må han finde sig i, at spotlyset for en gangs skyld er rettet mod ham. Til februar stopper han nemlig som formand efter 33 år på posten. - Nu synes jeg, at der skulle nye kræfter til, siger Gunnar Sørensen. Den nye ledelse skal kunne gøre det på deres måde, uden jeg står i baggrunden. Men selvfølgelig vil jeg hjælpe dem, hvis de spørger, siger Gunnar Sørensen.
Han har været i klubben siden 1951 så det bliver nok svært for Gunnar Sørensen at slippe svømningen helt, for selv om han har planer om at optrappe antallet af egne svømmeture i bassinet igen, så er det ikke sikkert, at det er nok. Siden 1951 har Gunnar Sørensen nemlig haft sin gang i Aalborg Svømmeklub, hvor han både dyrkede svømning, udspring og vandpolo. Siden har klubben udviklet sig til Aalborgs største idrætsklub med omkring 2100 medlemmer. Men i 1951 var forholdene helt anderledes end i dag, hvor Aalborg Svømmeklub boltrer sig i fire svømmehaller. - Dengang var det primært i Friluftsbadet, og jeg var der gerne fra det åbnede til det lukkede. Om vinteren svømmede vi på en 15 meter bane i Løkkegade, og jeg tror faktisk, at det var den første svømmehal i Danmark, fortæller Gunnar Sørensen, der også har været med til at svømme den traditionelle Limfjordssvømning i 1950’erne, som til sidst blev stoppet på grund af forurening fra slagteriet Nørresundby. Men man svømmede også gennem både tarme og andet skidt, så man var helt sort, når man kom op af vandet. Efter 22 medaljer til klubben ved Jyske og Danske Mesterskaber stoppede Gunnar Sørensen karrieren på konkurrenceplan i starten af 1960’erne og slog i stedet sine folder på bassinkanten som træner. - Her kan jeg blandt andet huske to svømmere, der svømmede til guldnål ved samme stævne. Det var en stor oplevelse.
Gunnar Sørensen blev også hurtigt fedtet ind i det organisatoriske arbejde både i Aalborg Svømmeklub og Jysk Svømme Union. Og efter 10 år som kasserer blev han i 1974 formand for klubben. Han fik tilmed lokket sin kollega Erik Høfler med i bestyrelsen som kasserer. Og de poster har de beklædt siden. - Vi startede samme dag på Aalborg Teglværk, og vi sluttede også næsten samtidig på Lafarge (verdensledende koncern inden for byggematerialer red.). Og nu tager Erik et ekstra år som kasserer i klubben, så vi ikke begge stopper samtidig, siger Gunnar Sørensen. Venskabet med Erik Høfler og mange af de andre svømmeledere i Aalborg og resten af Danmark har haft stor betydning for Gunnar Sørensen. - Til de store mesterskaber og stævner havde vi vore koner med.
Født/stiftet 02.05.1913
Periode 1922 - 2017
Arkiv SIFA Idrætshistorisk Samling

Yderligere indhold

V 1917 - Vedtægter og love
M 1917 - Medlemsrelateret materiale
P 1917 - Personlige dokumenter
K 1917 - Korrespondance
R 1917 - Regnskabsmateriale
E 1917 - Ejendomsdokumenter
D 1917 - Dagbøger, memoirer o.l.
U 1917 - Udklip
A 1917 - Diverse andet

Søg videre i SIFA Idrætshistorisk Samling

Top
;