Humørpigerne

Nummer B1009
Type Billeder
Beskrivelse
Vejrup Pigerne
Bemærkning Billedet er fra Humørpigernes "genforening" i 1988.
Fra V:
Tove - Inge - Hanne - Else (ved flyglet) - Grethe - Lisse.

Humørpigerne var en sanggruppe fra Vejrup som, i en periode fra midten af 50'erne og ca. 10 år frem, drog rundt fra Tønder i syd og til Tarm i nord og underholdt, især på kaserner, med sang og musik.
Dette filmklip er fra pigernes gensynskoncert på Vejrup Kro i 1988. I klippet kan man se en masse mennesker som boede og levede i Vejrup - mange af dem er her da endnu.
I 1988 fik daværende leder af Vejrup Sognearkiv, Hans Andreasen den ide, at etablere en aften med de ”gamle” piger og Niels Vejlgaard. Programmet skulle suppleres med lysbilleder, Dr. Iversens fine gamle Vejrup-billeder, som skoleinspektør Arne de Place skulle kommentere. Sognearkivet havde (som altid) brug for indtægter, og her kunne der være en mulighed6.
Det blev et tilløbsstykke uden lige. Alt hvad der kunne skaffes af stole blev sat ind i krosalen, og alligevel stod folk tæt i gangene og helt ud på gaden. I hast fik Hans Andreasen aftalt en supplerende aften med alle de implicerede, så han kunne love alle, der ikke fik en plads, en gentagelse i nærmeste fremtid.
Meget hjalp det ikke, for anden gang var der mange gengangere og rigtig mange kom til ”udefra”, Så også den aften måtte en del gå forgæves.

Se endvidere:
https://www.arkiv.dk/vis/4537697
Årstal 1988
Fotograf Ukendt
Størrelse 25 x 30
Materiale S/h positiv:
Se på kort
Type Sogn (1000-2050)
Enhed Vejrup Sogn (1000-2050)
Arkiv Vejrup Sognearkiv
Tags Billedet indeholder tags. Klik på billedet for at se dem.
Top
;